2.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Mjenjačnice neugodno iznenadile turiste: Za 100 eura dobili svega 610 kuna

Mjenjačnice neugodno iznenadile turiste: Za 100 eura dobili svega 610 kuna

Turist iz Njemačke je u subotu, 11. srpnja, u mjenjačnici na Krku za 100 eura dobio svega 610 kuna iako je tečaj eura na taj, prema tečajnoj listi HNB-a, bio 7,52 kune, piše Večernji list.

Potvrdu o mijenjanju eura u kune ustupio je novinaru Fenixa, a na njoj se jasno vidi tečaj po kojem je novac promijenjen u mjenjačnici u PJ. u ulici Josipa J. Strossmayera na Krku.

Sličan se slučaj dogodio i u Rijeci, doznaje portal Fenix za koji je jedan Hrvat rekao: “Vidio sam kako su u jednoj mjenjačnici jednom njemačkom dječaku promijenili 200 eura po tečaju od 6,1 kuna. Nisam to mogao prešutjeti”, rekao je i dodao kako se posvađao s djelatnikom mjenjačnice. “Naravno, ništa se nije dogodilo, dječakovi roditelji koji su bili u blizini su ostali šokirani kad sam im rekao što se dogodilo. No, nije bilo pomoći”, tvrdi.

Ovakve situacije mogle bi ostaviti lošu sliku o hrvatskom turizmu. Nijemci o ovome mogu pričati svojim poznanicima ili medijima što može biti ključan faktor odluke trebaju li za vrijeme koronakrize putovati na odmor ili ostati u Njemačkoj kako im se i preporučuje.

Najnovije

Još iz rubrike