Jandroković: Konstituirajuća sjednica Sabora trebala bi se održati idući tjedan

Danas se održava zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ, a Gordan Jandroković, koji će ponovno obnašati dužnost predsjednika Sabora, novinarima je otkrio detalje oko konstituirajuće sjednice.

Jandroković se osvrnuo na činjenicu da više neće obnašati dužnost glavnog tajnika stranke.

“Ovo je odluka o kojoj smo razgovarali predsjednik i ja, izazovno je obnašati dvije dužnosti, danas s ponosom gledam na prošle četiri godine, pobijedili smo i tada, drago mi je da i 2020. godinu završavam velikom pobjedom”, rekao je Jandroković i na pitanje novinara čega se njegov nasljednik treba najviše paziti odgovorio je:

“To ću mu reći u četiri oka. Ja ću se posvetiti poziciji predsjednika Sabora”.

S obzirom na rast broja novooboljelih od koronavirusa, Jandroković je rekao razmišlja li o tome da konstituirajuću sjednicu održi izvan zgrade Sabora.

“Učinit ćemo sve da prvo zasjedanje održimo tamo vodeći računa o epidemiološkim mjerama, zastupnici će imati maske, zbog digniteta Sabora i prve sjednice napravit ćemo ju u Hrvatskom saboru. Ako ne bude žalbi na izbore u Raši, očekujem da ćemo sjednicu imati 22.7., dakle idući tjedan”, rekao je Jandroković i osvrnuo se na poziv na sastanak o krizi koja slijedi koji je premijer Andrej Plenković uputio čelnicima parlamentarnih stranaka.

“To je gesta predsjednika HDZ-a s obzirom na izazove koji nas čekaju najesen, želi dati sve informacije svima koji su ušli u Sabor, to nije folklor to je pokušaj da upozna sve koji će sudjelovati u radu Sabora s cijelom situacijom, to je gesta dobre volje, vjerujem da će se većina odazvati”.

Facebook Komentari