Hercegovački inspektori u akciji zaplijenili čak 125 automobila

Najmanje 1,2 milijuna kuna (306.200 konvertibilnih maraka) vrijede 125 zaplijenjenih vozila i autodijelova koje je zaplijenila bosanskohercegovačka Uprava za indirektno oporezivanje, pišu 24sata.

Kako su napisali na svojim stranicama, dugo su nadgledali i istraživali nelegalnu trgovinu automobila i dijelova na području grada Mostara, Gruda, Konjica i Posušja. Čim su prikupili dovoljno dokaza, organizirali su operativnu akciju Jug.

Na meti provjera bilo im je 11 autootpada. Pregledavali su brojeve na šasijama, papire vozila kao i opremu. Bilo je tu i skupljih automobila, kao što je Porsche Cayenne, ali i drugi automobili sumnjivog porijekla. Iako to nisu direktno napisali, nadgledaju i trgovinu ljudi s Hrvatskom s obzirom na to da se nadzirana mjesta nalaze blizu granice dvije zemlje.

U provedbi akcije radili su zaposlenici porezne i sve četiri njihove uprave, a čim srede dokumente, vlasnike vozila i autootpada će prijaviti tužiteljstvu.

– Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni – napisali su poreznici.

Facebook Komentari