Brbić: Da, podnosim ostavku!

Držim do svoje riječi i kao čovjek koji cijeli život radi u biznisu svjestan sam odgovornosti ukupnog rezultata organizacije kojoj sam na čelu, rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić usred korona stanke u ožujku te tako potvrdio kako u slučaju da klub ne osvoji drugo mjesto namjerava podnijeti ostavku. Obećanje je to koje je Brbić dao u srpnju prošle godine, nakon ponižavajućeg ispadanja od Gzire, pišu 24sata.

Hajduk je u prisilnu stanku prvenstva ušao nakon tri loša rezultata u derbijima s Osijekom, Dinamom i Rijekom, kao četvrti na prvenstvenoj ljestvici, ali vjerovali su tada kako će u nastavku sezone ipak uspjeti izboriti toliko željenu drugu poziciju. No vratili su se u prvenstvo s jednako lošim igrama i rezultatima, i dva kola prije kraja sezone oprostili od druge pozicije unatoč velikom slavlju i pobjedi nad najvećim rivalom u Maksimiru.

Nedugo nakon što je postalo jasno kako Hajduk više ne može ispuniti cilj sezone oglasio se i Brbić te u kratkom priopćenju objavio kako podnosi ostavku:

– Podnosim ostavku na mjesto predsjednika Uprave HNK Hajduk. To je moja moralna obveza jer nismo uspjeli ostvariti obećani rezultatski cilj u ovoj sezoni, a to je mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. – rekao je predsjednik Brbić te istaknuo:

– Klub neću napustiti odmah već kada se steknu uvjeti za to, jer iz odgovornosti prema Hajduku ne smijem i ne želim dopustiti da bude obezglavljen, imajući u vidu važnost održavanja stabilnosti poslovanja i funkcioniranja kluba.

Kad su u pitanju oba mandata koje je Marin Brbić odradio za kormilom Hajduka, itekako se mogu preispitivati i njegovi potezi, i liderske sposobnosti, i smjer u kojem je vodio klub, na koncu i postignuti rezultati, no ne i njegov moralni integritet.

Potvrdio je to u više navrata, među ostalim i ovim podnošenjem ostavke, bez obzira na to što je obećanje o odlasku u slučaju neuspjeha dao na nagovor svojih najbližih suradnika, i to u trenutku kada je nakon poraza od Gzire trebalo spašavati klub od većih potresa. No datu riječ nije želio pogaziti.

Što dalje? Sada je sve u rukama članova Nadzornog odbora Hajduka, koji mogu, ali i ne moraju prihvatiti Brbićevu ostavku, odnosno mogu ga pokušati nagovoriti da skupa krenu dalje i sve potkrijepiti jednoglasnom podrškom. Čelnici Hajduka na svim razinama već neko vrijeme naglašavaju potrebu kontinuiteta upravljanja klubom i nije nemoguća varijanta da “nadzornici” pokušaju nagovoriti Brbića da unatoč danim obećanjima nastavi i dalje voditi klub.

No čak i ako se odluče na taj potez i ako Brbić na koncu ipak pristane, za konačan rasplet trebalo bi sačekati sljedeću nedjelju i skupštinu kluba na kojoj će se i većinski, i manjinski suvlasnik kluba, dakle Grad Split i udruga Naš Hajduk koji skupa kontroliraju preko 90 posto vlasničkog udjela, očitovati o takvoj mogućnosti.

Facebook Komentari