U Vukovarsko-srijemskoj županiji sedam, a u Zagrebu 24 novooboljele osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 7 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 4 osobe iz Ivankova, 1 iz Bobote, 1 iz Trpinje i 1 iz Vukovara).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 107, od kojih su 43 osobe izliječene. Trenutno su u županiji 4 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 94 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3313.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 306 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 2 zdravstvena radnika (2 medicinske sestre/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 45 radnika (8 liječnika, 31 medicinska sestra/tehničar, 1 drugi zdravstveni radnik i 5 nezdravstvenih radnika), priopćio je stožer Vukovarske županije.

U Gradu Zagrebu potvrđeno je 24 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Tijekom protekla 24 sata, uzorkovanjem na terenu i u Općoj bolnici Pula, uzeto je 211 uzoraka briseva. Ispitivanjem u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, potvrđeno je 16 pozitivnih, javlja stožer te županije.

Kod 3 osobe radi se o kontaktu s već pozitivnom osobom.

Dvije osobe pregledane su u OHBP Opće bolnice Pula (Hitna služba) radi osnovne bolesti te je protokolarnom obradom potvrđen pozitivan bris na COVID-19.

Epidemiološka obrada je u tijeku, kao i dekontaminacija prostora. Zdravstvene usluge u Općoj bolnici Pula pružaju se redovno.

U Domu za starije i nemoćne osobe “Atilio Gamboc” u Umagu, potvrđeno je 11 pozitivnih briseva, od čega su 6 štićenika i 5 djelatnika. Provode se sve protuepidemijske mjere i obavljaju dodatna uzorkovanja.

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obrađeno je 110 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus, i to za dvije osobe iz Đakova i jednu iz Silaša (Općina Šodolovci). Na području županije ukupno su na koronavirus pozitivne 332 osobe.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 27 pacijenata, s tim da su dva na respiratoru. Samoizolacija je jučer određena za 40 kontakt osoba oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 540 osoba.

Policija je dobila jednu dojavu građana o kršenju mjere samoizolacije (u Osijeku), što se pokazalo točnim, a u 26 samoinicijativnih provjera nije utvrdila ni jedno kršenje te mjere.

Petero je novozaraženih na području Virovitičko-podravske županiji, javlja N1.

Facebook Komentari