-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo U Austriji 114 novozaraženih, među njima i slučajevi uvezeni iz Hrvatske

U Austriji 114 novozaraženih, među njima i slučajevi uvezeni iz Hrvatske

Prema podacima Ministarstva zdravlja u Austriji je u nedjelju ponovno zabilježen porast novih slučajeva zaraze i 114 novozaraženih. Najviše, kao već tjednima u Gornjoj Austriji (53) i Beču (38). Slijede pokrajine Donja Austrija (8), Tirol (8), Salzburg (4), te Gradišće, Štajerska i Koruška sa po jednim novim slučajem zaraze, piše Večernji list.

Jedina pokrajina bez novozaraženih je Vorarlberg. Trenutačno je u Austriji aktivno bolesnih 1.135 COVID-19 pacijenata od čega su 83 osobe hospitalizirane, uključujući 10 u intenzivnoj njezi. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 18.817 oboljelih, 16.952 izliječenih, a 708 osoba je umrlo, što je dva smrtna slučaja više nego jučer.

U posljednjih 24 sata testirano je 5.031 osoba, a sveukupno do sada 696.740. Najzaraženija austrijska pokrajina je Gornja Austrija. U Općinama Perg i Mauthausen ima 15 novih slučajeva zaraze priopćili su nadležni pokrajinski organi, koji traže strože granične kontrole za povratnike iz zemalja Zapadnog Balkana, koji žive i rade u ovoj austrijskoj pokrajini.

Prema podacima pokrajinskih zdravstvenih organa 10 slučajeva „uvezeno“ je s Kosova, 9 iz Srbije, 7 iz Bosne i Hercegovine, po 5 iz Rumunjske i Hrvatske, po 2 iz Makedonije i Turske, te po 1 slučaj iz Francuske, Njemačke, Crne Gore, Italije i Afganistana. Austrijsko ministarstvo vanjskih poslova već je izdalo upozorenje za (ne)putovanje u zemlje Zapadnog Balkana, a prije nekoliko dana i u Rumunjsku, Bugarsku i Moldaviju zbog visokog sigurnosnog rizika (stupanj 6), od zaraze koronavirusom. Svi putnici iz tih zemalja moraju proći pri ulazu u Austriju stroge granične kontrole, te moraju imati negativan test na koronavirus, jer u protivnom obvezno moraju u 14-dnevnu samoizolaciju.

Najnovije

Još iz rubrike