Odlične vijesti: I treća trudnica pozitivna na koronavirus u Zagrebu rodila zdravu bebu

U zagrebačkom KBC-u Sestre milosrdnice u petak navečer rodila je žena koja je pozitivna na koronavirus. To je prvi “koronaporod” u toj bolnici, a dr. Krunoslav Kuna, voditelj Klinike za ženske bolesti i porodništvo, rekao je za Jutarnji list da su majka i dijete u dobrom stanju, piše Jutarnji list.

– Ovo nam je prva trudnica koja je došla s pozitivnim nalazom, no sve je prošlo u najboljem redu. Došla je sinoć u trudovima, no nije reagirala na indukciju poroda pa smo morali napraviti carski rez – kazao je jučer dr. Kuna i dodao da majka ima blage simptome.

Mlada mama je iz Zagreba, a prve simptome Covida-19 primijetila je prošli vikend. Test na virus napravila je u petak i saznala da je pozitivna, tako da su liječnici imali vremena pripremiti se za porod. Sam operativni zahvat prošao je uredno, kaže dr. Kuna i dodaje da su koristili svu potrebnu zaštitnu opremu. Majka je trenutno u izoliranoj sobi i oporavlja se od zahvata, a što se tiče bebe, test će pokazati je li pozitivna. Dijete je zdravo i, kako kažu liječnici, bila je to terminska trudnoća, a dr. Kuna smatra da beba ne bi trebala biti pozitivna na virus.

No, to nije bio jedini “koronaporod” koji se dogodio u petak. U KBC Sveti Duh također je došla trudnica pozitivna na koronavirus.

Prema riječima ravnatelja bolnice dr. Mladena Bušića, dijete i majka su dobro, a porod je napravljen carskim rezom. Testovi su pokazali da je dijete negativno na virus.

U Svetom Duhu to pak nije prva rodilja koja je pozitivna na koronavirus. Prije desetak dana u toj bolnici majka Melita rodila je sina Tea, o čemu je Jutarnji list prvi pisao. Ni maleni Teo nije bio pozitivan na koronavirus, a nekoliko dana poslije majka i sin otišli su kući. Za razliku od ranije spomenutih poroda, Melita je rodila vaginalnim putem, a za njen porod su se liječnici pripremali nekoliko dana.

Vremena za odmor pak nema jer liječnici u KBC-u Sveti Duh u najavi imaju još jednu trudnicu pozitivnu na koronu. Njen porod trebao bi biti u roku 2-3 tjedna, no ona bi mogla ranije ozdraviti i imati “normalan” porod.

Facebook Komentari