Istra zatvorila tribine: Ne mora značiti da će to napraviti i drugi

NK Istra 1961 zatvara tribine za publiku, objavili su iz kluba, ali iz HNS-a poručuju da je riječ o pojedinačnoj odluci koja se neće automatski odraziti i na ostale stadione. Ova je odluka stigla tjedan dana uoči njihove utakmice s Dinamom, pišu 24sata.

– Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano uz COVID-19 bolest u Republici Hrvatskoj i našoj županiji te činjenice da su otkazana sva veća javna okupljanja i javne manifestacije u Gradu Puli i Županiji, a budući da se na utakmicama NK Istre okuplja veliki broj posjetitelja što onemogućava održavanje fizičke distance i u takvim okolnostima je teško provoditi protuepidemijske mjere, donosena je odluka o zatvaranju tribina stadiona Aldo Drosina za predstojeću utakmicu s GNK Dinamom s ciljem zaštite zdravlja stanovništva Istarske županije i Republike Hrvatske te izbjegavanja opterećenja zdravstvenog sustava u županiji, stoji u priopćenju NK Istre 1961.

Iako su Puljani zatvorili svoje tribine, ostali klubnovi nisu ili to barem nisu učinili još uvijek, tako će se najveći hrvatski derbi, onaj između Dinama i Hajduka održati uz ograničen broj gledatelja na derutnom Maksimiru pogođenom jakim potresom koji je zahvatio Zagreb u ožujku. Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve lige, sumnja da će se primjerom Istre nužno voditi i ostali klubovi.

– Iz Pule su mi najavili takvu odluku jer prate odluke lokalnog Stožera civilne zaštite. Ne očekujem da će se to primjeniti u cijeloj zemlji, jer upute nisu takve, ali je moguće da će pojedini lokalni stožeri eventualno zabraniti javna okupljanja, pa samim time i dolazak na stadione. U tom pogledu klubovi su u kontaktu s lokalnim stožerima, rekao je Josip Brezni, pojašnjavajući da Hrvatski nogometni savez ne može utjecati na odluke pojedinih klubova – rekao je Brezni za HRT.

Facebook Komentari