Danas smo trebali igrati finale!

Kafići i trgovi bili bi puni. Ulice, naravno, prazne. Svaki Hrvat danas je u 21 sat trebao sjesti ispred televizora, ako je potrebno, popiti nekoliko tableta za smirenje i držati palčeve. Da, danas smo mogli igrati finale, pišu 24sata.

Trebao je to biti posljednji Euro za Modrića i Rakitića, dvojicu igrača koji su nosili Hrvatsku u Rusiji do finala. Stoga su se posebno “napalili” i sa Zlatkom Dalićem bili uvjereni da ćemo napraviti sjajan rezultat. I trebali smo… Uostalom, pogledajte scenarij…

Otvaranje na Wembleyu protiv Engleske, a znate i sami kako su Englezi prošli protiv nas na Wembleyu 2007., kad su ih Rakitić, Modrić i društvo izbacili s Eura. Ne bi ni sad drugačije prošli.

Onda bi uslijedila Češka, koja bi, da je riječ o hokeju na ledu, bila golemi favorit. Ovako, bila bi to “laganica” za potvrdu prolaska skupine.

U posljednjem kolu čekala bi nas, primjerice, Srbija. Ili Škotska. A znate i sami kako Hrvatska igra kad pobijedi prve dvije utakmice u skupini. Na Euru 2008. u posljednjem kolu smo pobijedili Poljske, u Francuskoj 2016. Španjolsku, u Rusiji – Island. Jer kad se zahukta hrvatska lokomotiva, kad krene stroj, više nema stajanja.

E, onda, kao prvaci skupine išli bismo na Njemačku. A znate kako Nijemci prolaze protiv nas. U Francuskoj 1998. pobijedili smo ih 3-0, na Euru 2008. 2-1. Treća sreća za Nijemce? Budite ozbiljni, pjevalo bi se opet diljem Hrvatske “Deutschland, Auf Wiedersehen”.

U četvrtfinalu bi nas, vrlo vjerojatno, čekali Španjolci, a u kakvom su stanju, vidjeli ste u Rusiji, kad su ispali od Rusa. Uostalom, na prošlom Euru smo ih pobijedili s rezervnim sastavom. Pobjedom protiv Španjolaca u polufinalu je – Nizozemska.

A oni nas nikad nisu pobijedili na velikom natjecanju. Igrali smo u Francuskoj 1998. za broncu i pobijedili 2-1. A to je bila jedna od najjačih reprezentacija Nizozemske u povijesti.

I eto nas do finala. A tamo bi nas, sad je to jasno, čekala – Francuska. Nadamo se ne i sudac Pitana, koji je sudio finale u Moskvi. Šest puta je Hrvatska igrala protiv Francuske i ni jednom nije pobijedila. Ali nema te momčadi koja može pobijediti Hrvatsku sedam puta. Nema je.

Utakmicu od 15 sati pratite na 24sata.hr i facebook.com/24sata.

Facebook Komentari