4 velike stvari zbog kojih vaš muškarac može biti nesiguran

Svatko od nas barem se jednom osjećao nesigurno, a mnogi muškarci i žene se još uvijek osjećaju nesigurno u vezi određenih stvari. No kad su u pitanju odnosi, postoje jedinstvene nesigurnosti s kojima se muškarci bore, pišu 24sata.

Međutim, muškarci često takve stvari nikad ne žele reći ili se većinom srame toga.

Nesigurni muškarci žive svoj život s tihim strahom, a ne samopouzdanom, pozitivnom namjerom. Ako vaš muškarac svoj neustrašivi pogled ne može (ili ne želi) zamijeniti optimističnim izgledom, njegova će nesigurnost ostati i kvariti će njega i vašu vezu.

Samo usavršavanje započinje njegovom spremnošću da zamisli i stvori različite mogućnosti. Možete mu pomoći u tom procesu tako što ćete mu pokazati suosjećanje, podršku i razumijevanje.

Ovo su 4 velike stvari zbog kojih vaš muškarac može biti nesiguran, ali nikada vam to neće reći:

1. Brine se da vam nije dovoljno dobar

Želi vam ugoditi. Ako vaš muškarac osjeća da vam ne ugađa i da vas ne veseli, to smanjuje njegovo samopouzdanje i povećava nesigurnost.

Kompleks ‘Nisam dovoljno dobar’ odnosi se i na strah i nesigurnost da on nije dovoljno dobar, karakterno, fizički i seksualno. Brine se što vam ne može ‘ugoditi’ u krevetu. To se dijelom događa i zbog toga što muškarci obično orgazam dožive prije žena.

Obično, nakon što vaš muškarac doživi orgazam, njegova seksualna želja i energija se smanjuju, a samim time i vama ne može ugoditi.

Međutim, to nije uvijek samo njegov problem. Često ljudi imaju svoje osobne seksualne nesigurnosti, koje sprečavaju da se seksualno ne uzbudite dovoljno, zbog čega ćete duže dolaziti do orgazma.

Ako vaš muškarac preuzme veću odgovornost da vam ugodi u krevetu, vjerojatno će preuzeti i sramotu loših seksualnih odnosa unutar vaše veze.

2. Boji se da će vas izgubiti

Nesigurnost vašeg partnera da nije dovoljno dobar vodi također je povezana sa strahom da će vas izgubiti ili da ćete ga prevariti.

S ovog mjesta straha on može krenuti u dva smjera: postati pasivan i neodlučan u vezi ili kontrolirati i biti posesivan. Ili može prelaziti iz krajnosti pasivnog i agresivnog.

Da. muška nesigurnost dovodi do pasivnosti ili kontroliranja i ljubomornog ponašanja. Sve ovisi što će muškarac ‘odabrati’.

Bez obzira na što se fokusiramo, stvaramo vjerojatnost da će se to dogoditi u našoj stvarnosti. Skloni smo fokusiranju na ono što ne želimo da se dogodi, a kamo ide naš um (fokus i pažnja) – idemo i mi.

3. On potajno treba vaše odobrenje (i pomoć)

Ako se ne osjeća dobro prema sebi, vjerojatno će vas učiniti odgovornim za njegove neadekvatnosti i ranjivosti.

Bez obzira na pasivan ili agresivan način, njegova potreba za odobravanjem može zavladati u temelju vašeg odnosa.

4. Plaše ga vlastite emocije

Općenito, kako odrastaju, dječake se uči da se distanciraju od svojih emocija. ‘Dječaci ne plaču.’

Ne zna što bi s svojim osjećajima jer je uvjetovan da ih isključi i prilagodi. Kao rezultat toga, on često ne zna što učiniti s vašim emocijama.

Dobar muškarac zna s emocijama i zna se boriti s njima, zna ih pokazati i nije ga sram. No neki će sakriti svoje vlastite emocije iako se istinski žele povezati s vama na emocionalnoj razini.

Da bi prevladali nečije nesigurnosti, osoba ih mora prvo priznati. To znači reći istinu o sebi, a zatim podijeliti tu istinu s drugima. Ali znajte ovo: vaša ljubav neće umanjiti njegovu nesigurnost.

Što više vaš muškarac bude osjećao da može vjerovati u sebe i pronaći povjerenje u samog sebe, to će vama više vjerovati i razgovarati o svojoj nesigurnosti s vama. Podržite ga kad je spreman, ali prvi korak je njegov, piše Your Tango.

Facebook Komentari