Zadar ima troje novozaraženih, sumnja se da je žarište svadba kćeri generala Fuzula

Zadarska županija bilježi sedam novozaraženih, a jedno od glavnog žarišta je upravo svadba kćeri Mladena Fuzula na kojoj je bilo oko tristotinjak ljudi, piše Zadarski list. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu u Zadru Ivica Erlić potvrdio je da je pozitivna i jedna od liječnica koja je bila na vjenčanju, a tri osobe koje se uz nju vezuju, nisu pacijenti nego osobe koje su također bile na vjenčanju.

S obzirom na to da u međuvremenu nije dolazila na posao, nitko od ostalih zdravstvenih djelatnika nije morao u samoizolaciju. Osim liječnice, među gostima bilo je i 11 djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga te pripadnika MORH-a, no nikome nije izrečena mjera samoizolacije.

Inače, Fuzul je zapovjednik Zapovjedništva za potporu HV-a koji je u vrijeme lockdowna s vojnicima postavljao šatore ispred KB-a Dubrava. Nakon svadbe virus se proširio među obitelji, prenose 24sata.

– Ako nam se desi još nekoliko svadbi, bit će nam zavezane ruke i nećemo moći kontrolirati priču. Ne morate se rukovati sa svakim, nije nužno toliko intimnog kontakta. Danas je sedmi dan od svadbe, očekujemo još dan-dva priljev novih slučajeva – rekao je zadarski epidemiolog Alen Medić, koji strahuje hoće li se virus proširiti na njihove daljnje kontakte.

Facebook Komentari