U KBC Sestre milosrdnice obavili prvi korona porođaj: Majka i beba su dobro, sve je prošlo u redu

U Vinogradskoj bolnici u Zagrebu rodila je žena koja je pozitivna virus Covid-19. Kako nam je rekao dr. Krunoslav Kuna, voditelj Klinike za ženske bolesti i porodništvo, majka i dijete su dobro, no još trebaju testirati dijete kako bi provjerili je li i ono pozitivno na koronavirus, piše Jutarnji list.

– Ovo nam je prva trudnica koja je došla s pozitivnim nalazom, no sve je prošlo u najboljem redu. Došla je sinoć te imala trudove, no nije odreagirala na indukciju poroda pa smo zato morali napraviti carski rez – kazao je dr. Kuna te dodao kako majka ima blage simptome infekcije.

Sam operativni zahvat je prošao uredno, kaže dr. Kuna te dodaje da se koristila sva potrebna zaštitna oprema. Majka je trenutno u izoliranoj sobi i oporavlja se od zahvata, a što se tiče bebe, test će pokazati je li ona pozitivna.

Podsjećamo, ovo nije prvi puta da je rodila majka koja je pozitivna na koronavirus. Kako je Jutarnji list već pisao, prva je bila majka Melita koja je u KBC-u Sestre milosrdnice rodila sinčića Tea.

Facebook Komentari