Policija privela napadača na splitskog gradonačelnika

U odnosu na događaj fizičkog napada na 53-godišnjaka sinoć u Splitu, danas je u službene prostorije policije privedena jedna muška osoba koja se dovodi u svezu s navedenim događajem, te je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje, izvijestila je PU Splitsko-dalmatinska.

Napadnuti muškarac je, inače, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

A sam gradonačelnik Opara, o ovom nasilničkom ispadu za sada nepoznatog dvojca, se tek oglasio na svom Facebook profilu kako razloga za zabrinutost nema, te da se radilo o nekome drugome a ne o njemu, vjerojatno ovaj incident ne bi bio ni za spomen. Gradonačelnik nakon uličnog napada nije zatražio ni liječničku pomoć.

Za dodatne komentare Krstulović Opara nije bio raspoložen ni u subotu, prepuštajući sve daljnje akcije u svezi ovog napada, policijskim djelatnicima, piše Slobodna Dalmacija.

Ujedno su sve stranačke opcije u gradu Splitu, osudile ovaj incident, prvo splitski SDP-e, čiji predsjednik Goran Kotur uz osudu napada te podršku Opari, traži i točku dnevnog reda na sjednici Gradskog vijeća gdje bi se raspravljalo o sigurnosti u gradu Splitu.

Tonči Blažević, gradski vijećnik iz HSLS-a, također se oglasio na društvenim mrežama gdje piše:

– Možemo se slagati i ne slagati, ali granice ljudskosti su bitne. Nasilnicima stop! Gradonačelniče podrška. I stranka HSP-a isto proziva zbog fizičkog nasilja nad gradskim čelnikom, osuđujući svaki oblik nasilničkog ponašanja te ugrožavanja temeljnih ljudskih prava i sloboda.

Marijana Puljak, gradska vijećnika i saborska zastupnica stranke Pametno, također daje podršku Opari:

– Jako nam je žao radi ovog napada, osuđujemo svako nasilje i želimo gradonačelniku brz oporavak. Što se tiče stranačkih kolega gradonačelnika Opare, pripadnika HDZ-a Splita, oni ističu sljedeće:

– Ovim putem najoštrije osuđujemo ovaj bezobziran i zastrašujući napad izveden od strane više napadača, ne samo na gradonačelnika, već i na institucije našeg grada. Nećemo dozvoliti da ijedan građanin Splita bude napadnut zbog svog političkog, društvenog ili drugog djelovanja. Ovakvi huliganski ispadi nisu slika našeg grada već samo iznimke. Očekujemo da će nadležna tijela što skorije identificirati počinitelje i iste procesuirati. Andro, drži se, poručila je Puljak.

Incident u Splitu: Prvo vrijeđali pa napali gradonačelnika Oparu

Facebook Komentari