Ugostitelji najavljuju: Bit će jako teško u iduće tri godine

Promet u zagrebačkim ugostiteljskim objektima pao je za 40 do 50 posto nakon što je počeo rasti broj novooboljelih koronavirusom u Hrvatskoj. Svakodnevno se donose odluke o zatvaranju kafića i restorana zbog pada prihoda.

– Alarm se već pokvario koliko zvoni, situacija je očajna. Kad su se nakon karantene ponovno otvorili objekti promet se taman uhodao, no otkad se svakodnevno objavljuju nove brojke, sve je manje ljudi na terasama kafića, prepolovili su se domjenci i obiteljska okupljanja, večere, otkazuju se bendovi koji su svirali po restoranima zbog premalog broja gostiju – otkrio je to Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb, nakon predstavljanja nove digitalne aplikacije za online naručivanje, koju je osmislila Hrvatska obrtnička komora (HOK), piše Poslovni dnevnik.

Ugostitelji očekuju da će ostvariti pravo na mjere pomoći države za ljetne mjesece, no čekaju se točni kriteriji, s tim da ugostitelji neće moći ući u program potpora za skraćivanje radnog vremena, prenosi Večernji list.

– Očekujemo jako tešku situaciju u ugostiteljstvu u iduće tri godine – kaže Letica koji navodi da se ugostitelji hvataju za svakog gosta, a u tome bi im trebala pomoći i aplikacija Smart Service, koja će smanjiti potrebu osobnog kontakta konobara s gostima.

Facebook Komentari