Tuga u Bedekovčini: U jezeru su se utopila dvojica maturanata

Nakon nekoliko sati reanimacije i žestoke borbe za život mladića, preminuli su 18-godišnjak i 17-godišnjak s područja Mihovljana mjesta nedaleko od Krapine.

Kako doznajemo, obojica su danas završila trogodišnju Srednju školu u Krapini te su slavili svoju maturu. Bili su s trećim prijateljem te su biciklima došli feštati na Plavo jezero, jedno od njih pet u obližnjoj Bedekovčini.

Kako su istražiteljima ispričali svjedoci, dva mladića su se odlučila okupati nešto poslije 15 sati iako je ondje kupanje zabranjeno. Treći je ostao čuvati stvari. Kroz 15 minuta se čuo smijeh, a zatim je navodno jedan počeo zapomagati. Krenuo se utapati svega pet do 10 metara od obale i drugi mu je pokušao pomoći. Na kraju su obojica završili pod vodom.

Muškarac koji se našao u blizini pozvao je centar 112 te su ondje odmah poslani vatrogasci, Hitna pomoć i policija.

– Dečki iz DVD-a Bedekovčina su stigli prvi i odmah su se svukli, vezali užetima i krenuli u pretragu jezera. Prvog su našli kroz 20 minuta od dojave, bio je u mulju. Odmah su počeli s reanimacijom skupa s Hitnom pomoći – ispričao nam je Janko Buzjak, zamjenik načelnika Općine Bedekovčina koji je ujedno i vatrogasac i načelnik stožera Civilne zaštite. Odmah po dojavi obukao je opremu i uputio se prema jezeru. U isto vrijeme stigli su i vatrogasci Zagorske javne vatrogasne postrojbe. U dolasku je bio i HGSS te dva ronioca iz Zagreba.

Nakon reanimacije, prvog mladića je Hitna pomoć prevezla u bolnicu te je nastavljena u isto vrijeme potraga za drugim. Našli su ga kroz 10 minuta i odmah nastavili borbu za njegov život. Svaka sekunda im se činila kao sat.

U petak uvečer iz policije su potvrdili kako su mladići nažalost preminuli.

– Svi smo u šoku. Izražavam sućut obiteljima. Ovo je teško za sve nas. Nažalost, ova jezera gdje ljudi love ribu donijela su puno više tuge nego sreće – rekao je Buzjak, pišu 24sata.

Užas u Bedekovčini: Dvojica se utapala, našli ih u mutnoj vodi

Facebook Komentari