Putnici iz Srbije i BiH morat će u samoizolaciju, a broj zaraženih: Bit će sličan broj, ako ne i veći

Što se tiče prelaza granica sigurno ćemo pooštriti mjere, neki će morati ići u dvotjednu samoizolaciju ili doći s testom koji pokazuje da nisu zaraženi. To se odnosi na treće zemlje, BiH, Srbiju…Studenti koji studiraju će morati proći samoizolaciju, rekao je šef Nacionalnog stožera Davor Božinovića za Dnevnik Nove TV.

Rekao je i kako ne može garantirani da sutra neće biti sličan broj novozaraženih, ako ne i veći, a rekao je kako je uvođenje samoizolacije za putnike iz Srbije i BiH jedina racionalna mjera. Dotakao se i maski koje će biti obavezne od početka idućeg tjedna:

– Ne moraju biti medicinske maske, ali ponavljam, jesen bi mogla biti ozbiljniji izazov, a onda bi i mjere mogle biti malo čvršće – kazao je, pišu 24sata.

Gosti u ugostiteljskim objektima neće morati nositi maske, bit će obvezne samo za osoblje.

– Ukoliko se održava razmak, virus je tu nemoćan, no tamo gdje dolazi do bliskih kontakata, to je situacija u kojoj se virus brzo širi i u tom smislu smo danas donijeli preporuke, jer su nam to glavna žarišta – kazao je za Dnevnik Nove TV.

U Istri se planira ograničiti rad klubova do dva sata u noći, a razmislit će se i o uvođenju toga u ostatak zemlje. Dosad nema nijednog turista koji se zarazio u Hrvatskoj, a na pitanja jesu li mjere trebale biti postrožene ranije, odgovara:

– Ovo je jedna duga borba, netko kaže i do dvije godine. Svaka mjera koja znači zatvaranje neke djelatnosti, pitanje je hoćete li otvoriti po zimi, kada budu još teži uvjeti. Nije ovo nimalo lagano – napomenuo je i dodao kako planiraju vratiti svakodnevne konferencije za novinare Nacionalnog stožera.

Facebook Komentari