Pejić: Zbog smrti majke nisam bio pravi. Szymanski je favorit, ali i Barcelona zna izgubiti

Nema više onog podbadanja, nema “trash talka”. Na KSW-u 53 u Varšavi gledat ćemo drugačijeg Filipa Pejića (27), piše 24sata.

Ulovili smo ga tik pred put u Poljsku, rješavao je brojnu papirologiju. Protivnik je Roman Szymanski (27), velika poljska MMA nada, koju na Instagramu prati gotovo 40 tisuća ljudi. Szymanskog je zagrebačka publika mogla upoznati prošle godine na priredbi u Zagrebu kad je glatko jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Miloša Janičića.

– Ovo mi je prilika za iskupljenje. U zadnjoj borbi u zagrebačkoj Areni izgubio sam od Daniela Torresa, a Szymanski ga je pobijedio. Ako dobijem ovog Poljaka ponovno se vraćam u borbu za pojas, tako to ide. Ne mogu se ravnati prema toj borbi u Zagrebu, majka mi je umrla dva mjeseca prije, nisam bio sav svoj – priča nam Pejić pa dodaje:

– Nagovorili su me čelnici KSW-a da ipak nastupim, ali to nije bila dobra odluka. Mentalno nisam bio pravi, htio sam pobijediti za majku i izgorio sam u želji. Sad sam OK, prihvatio sam da život ide dalje, a prestao sam i “lajati” prije borbe. Shvatio sam da mi to uzima ogroman dio energije prije samog meča. U glavi mi je samo pozitiva, nema više nabrijavanja. Gledat ćete pametnog Nitra, ne onog starog.

Pejić svoj optimizam uoči borbe u Poljskoj temelji na nekoliko činjenica.

– Zbog ove situacije s koronom borit ćemo se u jednom studiju u Varšavi, dakako, bez publike. To će mi biti prva borba bez gledatelja, ali to će mi možda i odgovarati. Dvaput sam u Areni izgubio jer me “pojeo” pritisak publike – objašnjava pa kaže:

– Upao sam kao “short notice”, saznao sam za borbu tri tjedna prije. Prvi put tako “upadam” u meč, ali borit ćemo se do 70 kilograma. Inače skidam na 66. Sad se neću toliko mučiti, ovo mi je puno prirodnije, visok sam i krupan za ovu kategoriju (perolaka, op. a.). Ako odradim ovu borbu dobro, tko zna, možda se i nastavim boriti u ovoj kategoriji.

A nakon borbe? Možda revanš s Brazilcem Torresom?

– Vrlo rado, ali s KSW-om nikad ne znaš. Danas te nema, već sutra si izazivač za pojas. Pogotovo ako dobijem njihovu domaću zvijezdu. Ljudi iz KSW-a znaju što mi se događalo prije borbe s Torresom u Areni i znaju da to nije bilo moje pravo izdanje.

Uvijek aktivnom Fići bilo je teško tijekom korona-pauze.

– Ma nije bilo stajanja, trenirao sam uglavnom na otvorenom, nešto i u dvorani. Uglavnom, spreman sam, baš u top formi. Trener Dražen Forgač nam stalno govori da moramo biti spremni u svakom trenutku. Kaže: ‘Nikad ne znaš kad će te pozvati KSW ili UFC’. Tako je i bilo u ovom slučaju, drago mi je što sam ga slušao, uostalom, to mi je posao.

Kladionice prednost daju Szymanskom. Koeficijent na njega je 1,45, a na Filipa čak 2,80.

– To mi odgovara, volim biti “underdog”. Uopće se ne opterećujem kladionicama. Kad on meni “sjedne” to je to, džabe mu i kladionica i sve. I Barcelona je favorit u većini utakmica pa nekad ipak izgubi. Najbolje je kad tako otputujem negdje s ekipom, fokusiram se samo na borbu.

Hoće li liječničke kontrole u Poljskoj biti rigorozne?

– Ma klasika. Morali smo obaviti pretrage kao i uvijek, ovaj put i testirati se na korona virus. Tamo moramo nositi maske – završio je Filip.

Više o Romanu Szymanskom

Mjesto rođenja: Poznanj, Poljska

Visina: 173 cm

Kilaža: 70 kg

Omjer: 12-5

Nokauti: 1 (8%)

Submissions: 3 (25%)

Sudačka odluka: 8 (40%)

Naslovi: Prvak FEN-a u lakoj kategoriji 2016.

Vještine: Jiu-Jitsu (crni pojas), boks

Facebook Komentari