Mostov kandidat iz Gorice svoje glasove pronašao kod kolegice

Hrvoje Senegović, nezavisni kandidat na Mostovoj listi u 6. izbornoj jedinici, objavio je da ima dokaz kako su mu na biračkom mjestu u Črnkovcu ‘ukrali’ glasove, javlja portal Gorica.info.

On je, naime, tvrdio da ima dokaze da je dobio dva preferencijalna glasa u Črnkovcu. Kada su objavljeni rezultati izbora u tom mjestu pokraj Velike Gorice ispalo je da Senegović nije dobio niti jedan preferencijalni glas. Sve je prijavio Državnom izbornom povjerenstvu, prenose 24sata.

Listići su još jednom provjereni i utvrđeno je da su dva preferencijalna glasa koje je dobio Senegović pripisana njegovoj stranačkoj kolegici s liste. Greška je ispravljena.

Senegović kaže da se isto dogodilo na njegovu štetu na još nekoliko biračkih mjesta u Velikoj Gorici, ali je ponovnim pregledom glasačkih listića dokazano da drugih grešaka nije bilo.

– Poanta priče jest da su greške moguće, ali se teško provjeravaju i ispravljaju. Treba ići na elektronsko glasovanje i svesti utjecaj ljudskog faktora na najmanju moguću mjeru – zaključio je Senegović za Goricu.info.

Na izborima u 6. izbornoj jedinici osvojio je ukupno 117 glasova.

Facebook Komentari