Kostelić bi na Olimpijske igre i kao jedriličar u novoj disciplini

croski.hr

Postoji nova olimpijska jedriličarska disciplina, Off shore Mix duo. Prvi će se put medalje dijeliti u Parizu 2024., a nakon četiri srebrna na Zimskim olimpijskim igrama Ivica Kostelić (40) pikira i na jedno olimpijsko odličje!

Europsko prvenstvo je za mjesec dana, a jaka pripremna regata na programu danas i to na ruti Venecija-Susak. Ivica je, u drugoj klasi, prošle godine trijumfirao na istoj regati (‘La Duecento’) jedreći sa Darko Prižmićem, pišu 24sata.

U Italiju je sada stigao jedreći s Mljeta s time da mu se u Puli pridružila naša vrhunska jedriličarka, Puljanka Petra Kliba (43), s kojom će pokušati izboriti OI Pariz 2024.

– Ovo je prva ‘covid-regata’ talijanskog offshore prvenstva ‘La Duecento’. Stigao u mjesto Caorle pored Venezije nakon 300 milja dugačkog transfera s Mljeta, a od Pule sa mnom je i Petra – priča Ivica.

– Prošle godine smo Darko Prižmić i ja na ovoj regati na mojem Class 40 “Croatia Full of Life Ola” prvi prešli ciljnu crtu, a ove godine se Petra i ja natječemo u najmanjoj klasi, Mini 650.

Nova olimpijska disciplina, prva regata nakon korona-pauze…

– Bilo je zanimljivo vidjeti na koji način će se uvijek entuzijastični organizatori uhvatiti ukoštac s covid-restrikcijama: socijalna interakcija i događanja koja su inače vrlo važan dio ovakvih jedriličarskih skupova, svedena su na minimum. Čak se i službeni sastanak skipera održao preko interneta. Osjećaj je čudan. Ipak, svi su zadovoljni što će ponovo zajedriti – kaže Ivica koji je prije tri mjeseca najavio:

– Zadnje tri sezone dosta se bavim oceanskim jedrenjem tako da imam iskustva u tome. Na Olimpijskim igrama u Parizu uvest će novu disciplinu u jedrenju u kojoj mi je cilj plasirati se i otići na Igre kao jedriličar!

Prvi neposredni cilj Petre i Ivice su olimpijske kvalifikacije, a tek će im ‘La Duecento’ i Europsko prvenstvo reći koliko su kao duet dobri u odnosu na druge posade.

Današnji nastup Petre Klibe i Ivice Kostelića može se pratiti uživo na live-trackingu regate ili na službenoj Facebook stranici posade Kliba/Kostelić.

Facebook Komentari