Covid-pozitivan gradonačelnik: Sve činimo da Ogulin ne bude novo žarište

Ogulinski gradonačelnik Davor Domitrović se, kaže, osjeća odlično, iako ima potvrđen virus, nastavio je raditi od kuće, a aktivno prati i što se događa u SDP-u. Ako sve ostane isto, on već ima svog favorita.

Bilo je pristojno prvo ga pitati kako je.

“Nalaz je pozitivan. Ako me pitate zdravstveno, ja sam odlično, bez ikakvih simptoma”, kazao je Domitrović za N1.

Ispričao je da je trenutno 11 zaposlenih iz gradske uprave u samoizolaciji, da su od četiri testa dva bila pozitivna, njegov i njegovog zamjenika, a da će se ostali znati ubrzo. Gradska uprava bila je, dodao je, zatvorena samo na jedan dan, dok su nadležni epidemiolozi izdali upute, te dok je zgrada dezinficirana.

Sve čine, rekao je, kako Ogulin ne bi postao novo žarište, zatvaraju sve što je potrebno.

Voditeljica je potom zamolila Domitrovića da komentira težak izborni poraz Restart koalicije, odnosno SDP-a na parlamentarnim izborima.

“Ne treba tu puno komentar, rezultat je jako loš. Mislim da je pogrešno određen način na koji smo ušli u izbore”, rekao je.

Nastavio je da je jasno da je “odgovornost na onima koji su sastavljali liste”, odnosno na vodstvu stranke:

“Očito je potreban restart i samom SDP-u. Mislim da će to biti odrađeno već u nadolazećim izborima za vrh SDP-a.”

Voditeljicu je zanimalo i tko bi bio njegov favorit za predsjednika stranke.

“Za sada je samo Peđa Grbin istaknuo svoju kandidaturu, tako da se ja još ne bih izjašnjavao. Vidjet ćemo hoće li biti još kandidatura. Grbinovi rezultati su pokazali da je on jako dobar kandidat. I ako on ostane, ja ću ga svakako podržati, jako ga dobro osobno poznajem”, pohvalio je Domitrović Grbina.

Na kraju je kazao da će se više angažirati u stranci, kao i to da poraz na nacionalnim izborima strankama ne šteti na lokalnoj razini:

“Tu birači direktno biraju lokalno ime i prezime, onoga čije kvalitete poznaju.”

Facebook Komentari