Američki trkač srušio je Boltov rekord i imao par minuta slave: Ipak ostao kratak za 15 metara

Samo malo… 18.90, a Bolt je na 200 metara postavio svjetski rekord sa 19.19. Svjetski rekorder?! Noah Lyles (22) je barem na minutu napravio čudo. Tako mlad, a već je s trona skinuo jednog od najvećih, ako ne i najvećeg trkača ikad. Pa je li to moguće?! Nije.

Krenuo je kao iz topa ispaljen, primijetili su to i komentatori, i ubrzo bio dosta ispred svih u simultanom prijenosu. Svi su ostali u šoku kad je prešao završnu liniju, a semafor je pokazao novi svjetski rekord. Komentatori su ostali bez riječi, a on je u nevjerici gledao semafor. I sve je bilo dobro izmjereno, vjetar nije bio prejak, sve kako treba… Osim što je Lyles pretrčao 185 metara, a ne 200, prenose 24sata.

Da, organizatori su ga postavili u krivu traku te mu smanjili put za 15 metara.

– Ne možete se ovako igrati sa mojim emocijama. Stavili ste me u krivu traku – napisao je nesretni trkač na društvenim mrežama.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Tako je ubrzo bio diskvalificiran s utrke, a pobijedio je Christophe Lemaitre iz Francuske. A pratitelji su krenuli zbijati dobronamjerne šale na njegov račun pa su tako zaključili da je ‘svjetski prvak na 185 metara’.

Facebook Komentari