Vruće ljeto u Splitu: Maskom ćemo pokrivati usta i nos, protiv tangica Stožer zaista nema ništa

I dok se turistički djelatnici žale kako nema posla, a sezona poput Titanika tone, Splićani po društvenim mrežama masovno dijele ovu fotografiju, pišu 24sata.

Dvije djevojke u bijelim mantilima i kupaćim kostimima, a jedna u crnom, očigledno su izmamile oduševljenje građana. Izgledno je da su turistkinje jer domaćima bi, kako se piše po komentarima u lokalnim Facebook grupama, teško ovakvo nešto palo na pamet.

Svojevremeno je u Gradu Hvaru na istoimenom otoku bila uvedena zabrana hodanja u kupaćim kostimima po gradskim ulicama i trgovima. Ta je mjera više bila simbolična. Za početak se podijelilo nekoliko kazni, čisto da se turisti osvijeste, opamete ili prepadnu, a onda je i ta ideja pala u zaborav.

Sad su i u Splitu i na Hvaru puno važnije neke druge mjere, pa će ispasti da i turisti i domaći imaju pravo hodati u oskudnim kupaćim kostimićima, ali s obaveznom maskom preko lica.

Baš na dan kad su ove hrabre djevojke šetale splitskom rivom, Stožer civilne zaštite odlučivao je o obaveznoj zaštitnoj opremi preko lica, ali ne i preko drugih dijelova tijela.

Facebook Komentari