Super trikovi s kipućom vodom: Vaš novi prijatelj u kućanstvu

1. Ubijanje korova

Ekološki prihvatljiv način za rješavanje korova koji viri iz pukotina na pločniku je svakako kipuća voda. Prokuhajte puno vode pa prelijte preko korova. Povucite ga van kada se voda ohladi. Ako ne uspije, što je često kod korova s dugim korijenjem, ponovite postupak.

2. Vraćanje sjaja srebru

U aluminijsku posudu dodajte sodu bikarbonu, sol i ocat te na kraju kipuću vodu. Srebro natopite u otopini oko 30 sekundi, a srebrnini koja je jako potamnjela ostavite i duže. Na kraju temeljito osušite i obrišite čistom krpom.

3. Suzbijanje mirisa od kuhanja

Nakon kuhanja prostor često poprimi mirise određenih namirnica. Zakuhajte vodu u velikom neoklopljenom loncu. Dodajte limunovu koricu i pustite da voda isparava. Možete dodati cimet ili klinčić.

4. Čišćenje mikrovalne

Voda će pomoći kod čišćenja i najtvrdokornijih ostataka hrane u mikrovalnoj. U šalicu vode dodajte limunov sok. Zagrijte šalicu i pustite da voda isparava u mikrovalnoj. Kada para otopi mrlje, biti će vam ih lakše počistiti.

5. Odčepljivanje cijevi

Oštre kemikalije mogu biti učinkovit način za čišćenje začepljenih odvoda, no mogu uzrokovati koroziju cijevi. Najprirodniji način je upotreba kipuće vode za metalne cijevi.

6. Uklonite mrlje

Vruću vodu nikako nemojte koristiti za određene mrlje, poput one od krvi. Za neke mrlje od hrane, kipuća voda može pomoći, no ne kod osjetljivih tkanina. Na zaprljani dio tepiha ili tkanine dodaje kipuću vodu i ribajte spužvicom.

7. Voda i ocat protiv kamenca

Lonci i džezve često su puni ostatka kamenca. U njih stavite jednak omjer octa i vode i prokuhajte. Nakon toga isperite i priboru će se vratiti stari sjaj, piše The Kitchn, a prenose 24sata.

Facebook Komentari