Mamić je s Dinamom potpisao ugovor do 2023., no u njemu je aneks da bi mogli dobiti licencu

Iako je osuđen za izvlačenje više od 100 milijuna kuna iz Dinama, Zoran Mamić postavljen je na mjesto trenera zagrebačkog kluba. Nisu to dobro prihvatili Bad Blue Boysi koji su u srijedu pred Maksimirom organizirali mirni prosvjed i bili na pregovorima s Krešimirom Antolićem i samim Mamićem, ali izgleda da nisu ništa dogovorili, pišu 24sata.

U današnjem je pak izdanju glasnika Zagrebačkog nogometnog saveza izašla vijest kako je Zoran Mamić s Dinamom potpisao ugovor o profesionalnom treniranju do 30. lipnja 2023. godine, odnosno na tri godine. Klub je na to reagirao dopisom koji prenosimo u cijelosti.

Slijedom vašeg upita obavještavamo vas kako nije točna informacija da je sportski direktor Zoran Mamić potpisao novi ugovor s GNK Dinamom za posao glavnog trenera s rokom trajanja do 30. lipnja 2023.

Naime, gospodin Zoran Mamić ima potpisan ugovor s GNK Dinamo za posao sportskog direktora kluba a slijedom odluke Uprave kluba da do kraja aktualne sezone bude trener prve momčadi, dana 7. srpnja 2020. zaključen je aneks ugovora o tome da će Zoran Mamić uz osnovni posao sportskog direktora obavljati i posao trenera prve momčadi u razdoblju od potpisivanja aneksa pa do završetka natjecanja u Prve HNL 2019/2020., odnosno do 30. srpnja 2020. godine.

Navedenu formalnu pretpostavku bilo je potrebno učiniti u svrhu ishođenja licence koja je obavezna za svakog glavnog trenera momčadi HNL-a.

To bi značilo da su za ovim posegnuli zbog preduge procedure. Odnosno, klub koji nema sportskog direktora ne može dobiti licencu za glavnog trenera, a Dinamo je umjesto da raskine ugovor za sportskog direktora s Mamićem potpisao svojevrsni aneks u kojem je Zoran postao glavni trener tako da se ‘izbjegne’ procedura.

Tako bi Zoran trebao voditi klub do kraja ove sezone HNL-a, a najvjerojatnije će prije nove sezone klupu modrih preuzeti bivši trener Rijeke i slovenski stručnjak Matjaž Kek (58).

Facebook Komentari