Grlić-Radman: Naša reakcija na Vučićeve izjave će biti adekvatna kakva je i uvijek bila

Ministar vanjskih i europskih poslova, Gordan Grlić Radman, komentirao je navode srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji je u kontekstu komentara na prosvjede koji su se dogodili u Beogradu, spomenuo i Hrvatsku, te hrvatske medije.

Radman je rekao da mu nije jasno zašto se Vučić u tom obraćanju javnosti uopće osvrnuo na Hrvatsku, jer Hrvatska nema veze s prosvjedima u Srbiji, prenosi N1.

Spomenuo je da je Hrvatska u post izbornom vremenu, kad se bavi najviše sama sobom, sastavljanjem nove Vlade i novog saziva Sabora, te da vodi računa o interesima hrvatskih građana, a ne o problemima u Srbiji.

Podsjetio je i na to da je Srbija potpisnica međudržavnog sporazuma o reciprocitetu, kad su u pitanju srpska manjina u Hrvatskoj i hrvatska manjina u Srbiji te da ta zemlja ne poštuje sve stavke toga sporazuma.

Dodao je i da će Hrvatska reagirati na Vučićeve prozivke.

Naša reakcija će biti adekvatna kakva je i uvijek bila, u skladu s interesima hrvatskih građana, rekao je Grlić Radman.

Podsjetimo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić jučer je održao konferenciju za novinare, na kojoj je komentirao prosvjede i nerede koji su se održali u Beogradu.

Upitan da komentira reakcije iz regije, primjerice onu Jadranke Kosor, podsjetio je na tekst Davora Ive Stiera koji je, govori Vučić, “rekao za nas problemi nastaju dolaskom Vučića na vlast… Nek oni rade svoj posao, nek uključuju i isključuju… Gadosti iz hrvatskih medija samo pokazuju zainteresiranost u napadima na našu zemlju. Postavite si pitanje zašto je tako”, rekao je Vučić..

“U svim zemljama Europe policije su deset puta oštrije reagirale. A ovdje je policija šutila, šutila i čekala”, rekao je, prenosi N1.

Facebook Komentari