Svađa u Otvorenom HRT-a: Čačić nazvao Puljak licemjernom, ona njega ljubomornim

Kako će izgledati nova Vlada Andreja Plenkovića? Koliko će biti ministarstava? Hoće li glavni HDZ-ovi koalicijski partneri, klub nacionalnih manjina, dobiti neko od ministarskih mjesta?

Kakvu će oporbu imati vladajuća većina? Je li moguć konsenzus političkih suparnika o ključnim pitanjima i tko bi mogao pristati na tzv. projektnu suradnju s HDZ-om?

Na ova su pitanja u emisiji Otvoreno HRT-a odgovarali Ivan Malenica – HDZ; Radimir Čačić – predsjednik Narodne stranke – Reformisti; Marijana Puljak – predsjednica Pametno; Rada Borić – Nova ljevica i Arsen Bauk – SDP.

Postoji nacrt nove vlade

Sve opcije su na stolu, rekao je Malenica na pitanje kako ide sastavljanje Vlade.

“Vjerujem da ćemo u narednim danima doći do ustroja vlade, a vodit ćemo se reformskim ciljevima koji će nam biti ključni u četverogodišnjem mandatu”, dodao je.

Otkrio je da u Vladi postoji nacrt nove Vlade, ali nije htio o tome špekulirati. Istaknuo je da će doći do spajanja nekih ministarstva te da će ih biti od 12 do 16, na razini država Europske unije, rekao je.

Na pitanje što će ponuditi manjinama Malenica je rekao da su oni homogena skupina koji će među sobom dogovoriti o osobi koju vide u sastavu vlade.

Čačić: Nećemo sudjelovati u vladi

Čačić je rekao da oni neće sudjelovati u budućoj Vladi, ali da će ju podržavati.

“Ovaj put je stvar bitno bolja jer nema ekipe koja je neprihvatljiva”, rekao je te dodao da ga ne zanima pozicija u Vladi.

Bauk je rekao kako je SDP-u potrebno da izabere novo vodstvo i na sljedećim izborima ostvari o bolji rezultat nego na ovim. Dodao je kako će novo vodstvo izabrati Glavni odbor koji je sazvan za 18. srpnja.

Facebook Komentari