14.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Sam se odao: Splićanin uz hrpu otpada bacio i vlastite podatke

Sam se odao: Splićanin uz hrpu otpada bacio i vlastite podatke

Okolica Trgovačko-transportnog terminala Split postao je veliki ilegalni deponij otpada svake vrste, a okolni makadami, pogotovo oni od terminala do Karepovca puni su građevinskog, glomaznog, komunalnog, biološkog i raznog drugog otpada, prenose 24sata.

Javna je tajna da se neki Splićani tamo rješavaju svog otpada, a jedan bio poprilično ‘nepažljiv’ dok je iskrcavao svoj, javlja Dalmacija Danas.

Uz smeće je, naime, bacio i svoje uplatnice i pisma koje sadrže ime i prezime tako da gradskim službama vjerojatno neće biti teško pronaći ga. Ako se uopće pozabave tim pitanjem…

Splitsko odlagalište otpada Karepovac dobilo je uporabnu dozvolu mjesec dana prije ugovorenog roka od 30 mjeseci, koliko je bilo planirano da traje prva sanacija faze, izvijestili su u još u travnju ove godine iz splitske gradske uprave napominjući kako su u tijeku pripreme za natječaj za drugu fazu radova.

Sanacija Karepovca počela 22. studenoga 2017. s rokom izvođenja radova od 30 mjeseci, do 22. svibnja 2020., a završila je u veljači ove godine, tri mjeseca prije.

“Radi objektivnih razloga, procedura izdavanja uporabne dozvole potrajala je duže nego inače budući da se tehnički pregled odvijao po posebnim uvjetima poštujući protuepidemijske mjere”, ističe gradska uprava.

Izdavanjem uporabne dozvole prva faza paketa A sanacije je završena, a u tijeku je priprema za provođenje natječaja za drugu fazu radova u kojoj je planirana izgradnja tzv. plinskih bunara za otplinjavanje te postavljanje drenažnoga i prekrivenoga brtvenog sloja. U trećoj će se fazi donedavno neuredno odlagalište otpada ozeleniti.

Najnovije

Još iz rubrike