Ravnatelj policije: Gađali su kamenjem i bocama, 43 policajca su završili u bolnici

U 10 sati počela je konferencija za novinare srpske policije. Rekli su kako je okupljanje prosvjednika počelo u 19 sati i nije bilo prijavljeno. Vladimir Rebić, ravnatelj policije, istaknuo je da prosvjednici nisu htjeli pustiti vozilo hitne pomoći te da su četiri puta pokušali ući u Skupštinu.

– Onda su se odlučili na radikalnije mjere. Bocama i kamenjem gađali su policiju i tek je tada došlo do upotrebe konja i suzavaca – objasnio je Rebić. Poručio je kako su 43 policajca završili u bolnici, a da jedan od njih ima frakturu lubanje i potres mozga. Ima još ozlijeđenih, no lakše.

Uhićeno je 23 ljudi, a osim ozljeda policajaca, Rebić napominje kako je značajnu štetu pretrpjela i “imovina Republike Srbije” te je naveo kako su pet automobila zapaljena, uništeni su radio prijemnici koje su policajci koristili, a spomenuo je i kako je uništeno nekoliko policijskih kaciga.

– Građani mogu vjerovati policiji, zaštitit ćemo ih od svih pokušaja huliganstva na ulicama – poručio je. Dodaje kako je jedan prosvjednik identificiran, a da će identificirati “i druge huligane”.

Na pitanje novinarke da komentiraju policijsko nasilje i “krvave glave, ruke i noge prosvjednika”, Rebić je odgovorio:

– Vidjeli smo krvave glave, ruke i noge policajaca. Ja bih prije rekao da je ovo skandal u ponašanju dijela građana. Srećom, jedne manje grupice, oko 200 ljudi. Policija je bila suzdržana cijelo vrijeme dok je mogla trpjeti, do onog trenutka dok životi policajaca nisu bili ugroženi – poručio je.

Istaknuo je kako policija nije htjela primijeniti silu “do krajnjih granica”, a da je do toga došlo tek kad su prosvjednici krenuli policajce gađati kamenjem.

– Tada smo reagirali kako smo reagirali – rekao je, prenose 24sata.

Facebook Komentari