13 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Povrće nemojte pripremati na ulju već na juhi po vašem izboru

Povrće nemojte pripremati na ulju već na juhi po vašem izboru

Kuhari koji traže zadovoljavajući, ali zdravi način da jedu što više povrća, često to povrće kuhaju i prže na ulju. Iako to donekle ima smisla kada koristite zdrave masti poput maslinovog ulja, ali to zapravo može biti pogrešan način kuhanja, pišu 24sata.

Iako je takva metoda dobra tijekom kuhanja na niskoj do srednjoj vatri, viša razina topline brzo može uzrokovati probleme. Maslinova ulja i druge vrste ulja počinju se raspadati kad se koriste na velikim vrućinama, što zapravo može biti nezdravo.

Međutim, postoji alternativa koja omogućuje povrću da se kuha na većoj temperaturi – i to na zdraviji način. Za sigurnije i zdravije povrće, pokušajte zamijeniti ulje za bilo koju juhu po vašem izboru. Time ćete otkloniti potencijalne probleme s pregrijavanjem ulja.

Da biste povrće kuhali s juhom, sve što morate napraviti je uliti dovoljno juhe da prekrije dno tave. Stavite poklopac na vrh i pustite da povrće kuha dok ne omekša. To je zaista nevjerojatno jednostavna metoda koja čak i ne zahtijeva miješanje.

Najveća odluka koju ćete morati donijeti je kakvu juhu koristiti. Premda možete iskoristiti sve što imate pri ruci, to može poboljšati vaš obrok ako razmišljate o tome kako želite začiniti povrće. Na primjer, razmislite o tome kako pileća juha može poboljšati okus povrća i nadopuniti ostatak obroka za razliku od govedine – i obrnuto. Naravno, vegetarijanci lako mogu koristiti povrtnu juhu, piše Mashed.

Najnovije

Još iz rubrike