U PPD Zagrebu postao višak pa potpisao za europskog prvaka

Vardar će opet imati ozbiljan hrvatski štih. Koji se zagubio kada je otišao Luka Cindrić, pa iza njega Igor Karačić. Ostao je u Skoplju samo Ivan Čupić, koji je s Karačićem potpisao oba Vardarova europska naslova i kojem će društvo u sljedećoj sezoni praviti trojica novih Hrvata, Ante Gadža, Josip Vekić i Lovro Jotić, pišu 24sata.

Prvu je dvojicu skopski klub u utorak i službeno potvrdio. Gadža je potpisao dvogodišnji ugovor i nastavio se penjati stepenicu po stepenicu u karijeri koja je sada ušla u najbolje godine (27). Nakon Dubrave pet godina Nexea pa dvije Zagreba i sada Vardar. Trebala je biti još jedna sa Zagrebom prema ugovoru, ali kad je zvao prvak Europe, trebalo je samo dogovoriti odštetu. Sada bez Skubea on i Jotić nosit će Vardarov napad, pa će Stevče Aluševski imati opciju (Jotić) i kada treba glavom kroz zid i opciju (Gadža) kada treba stati na loptu. Izbor je dovoljan makar od viška ne boli glava.

Vekić je, pak, u Zagrebu postao višak. Premda mu je visina (210 cm) bila najveći argument, koji se svidio i Lini Červaru, u Kutiji šibica mislili su da je dobio dovoljno prilika i da ih nije iskoristio. Međutim, očito su Makedonci vidjeli nešto drugo što nije Zagreb, pa su ga, k tome, vezali do 2024. S 22 godine još je uvijek premlad da bi gledao samo obranu, pa je dobro što osim Vujina Vardar nije našao bolje drugo rješenje za desnog vanjskog (tu je još mladi Jagurinovski).

I to je manje-više Vardar za novu sezonu. Taleski umjesto Gorboka, Ristovski i Cantegrel umjesto Ghedbanea, Vujin umjesto Toleda, Georgievski umjesto Šiškarjeva, Gadža i Jotić umjesto Skubea. Teško će biti dovoljno za novi napad na Köln, makar, ako nas je netko naučio da se nikad ne zna…

Facebook Komentari