Seks nakon par godina veze: On igra igrice dok ona šeta gola

Na početku veze seks je zanimljiv i uzbudljiv, ali s vremenom obično pada u rutinu i sve ga je rjeđe. Da bi se nešto promijenilo na bolje potreban je trud s obje strane. U tome može pomoći jednostavno pisanje liste dobrih strana vašeg seksualnog života, tvrdi poznata britanska stručnjakinja za veze Tracey Cox, pišu 24sata.

Oba partnera trebaju napisati popis s pet do 10 stvari koje vole raditi u krevetu i isti takav popis sa stvarima koje žele isprobati. Nakon toga trebaju se dogovoriti što im od navedenog zvuči dobro i isprobati isto u postelji. Preporučuje se svaki dan isprobati barem jednu novu stvar.

Što više toga isprobate, veća je vjerojatnost da će se iste stvari ustaliti u vašem seksualnom životu, dodala je Cox.

Popis bi trebalo nadopuniti i promijeniti svakih tri do šest mjeseci kako se vaš seksualni život opet ne bi opet našao u krizi, piše Daily Mail.

Dobar seksualni život znači raznovrsnost u krevetu i iskušavanje različitih tipova seksa, od nježnog vođenja ljubavi do strastvenog valjanja među plahtama.

Ako partneri žele različite stvari, najbolje je dogovoriti se i isprobati svaki put drugi tip. Tako će obje strane biti zadovoljne, a možda otkriju da u nježnom vođenju ljubavi uživaju jednako kao u izmjenjivanju strasti.

Osim toga, dogovorenog seksa se ne treba bojati jer iako ne zvuči nimalo romantično, on će ojačati libido. Što se više seksate, to više akcije želite u krevetu.

Velik broj žena ne osjeća se ugodno u svojoj koži što ih može kočiti u seksualnom životu. Ako se bojite pokazati svoje obline, stvorite bolju atmosferu u sobi i privremeno ih sakrijte pod prigušenim svjetlom.

U tome pomažu i jastuci. Oni će istovremeno sakriti kritične točke, ali i podići zdjelicu te omogućiti veći užitak u seksu, savjetuje Cox.

Razgovor o seksualnim problemima nije nimalo ugodan zbog čega ga parovi najčešće izbjegavaju. Međutim, time se ti isti problemi samo produljuju. Iznošenjem onoga što vas muči prvi je korak k boljem seksualnom životu.

U tome može pomoći jednostavna petominutna vježba. Najprije treba namjestiti tajmer na pet minuta tijekom koji će jedan partner govoriti što ga muči, a drugi samo slušati. Nakon što prođe pet minuta, red je na drugom partneru.

Vježbu treba ponoviti sve dok niste u potpunosti sigurni da ste čuli jedno drugo. Potom zajedničkim snagama krenite u rješavanje problema, dodala je Cox.

Facebook Komentari