12.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Ronaldo ima osobnog trenera i za spavanje: Siesta po pet puta dnevno,...

Ronaldo ima osobnog trenera i za spavanje: Siesta po pet puta dnevno, a traje točno 90 minuta

Izgleda da osim očinske ljubavi apsolutno ništa vezano uz Cristiana Ronalda (35) nema veze sa životom koji žive milijarde ostalih smrtnika na ovoj planeti. Ništa pa ni – spavanje, pišu 24sata.

Portugalski superstar i za to ima osobnog trenera. Čovjek se zove Nick Littlehales, po zanimanju je ‘guru za spavanje’ (ozbiljno, tako se predstavlja) i Cristiana je još u Real Madridu usmjerio na ritam spavanja vrlo sličan onom koji je imao jedan od najvećih ako ne i najveći genij u povijesti čovječanstva, Nikola Tesla.

Littlehales je svoj prvi dodir s nogometom imao u Manchester Unitedu, ali prije nego je Ronaldo došao na Old Trafford. Tada je bio direktor kompanije koja je prodavala krevete, a angažirao ga je Alex Ferguson da pomogne Garyju Pallisteru koji je loše spavao zbog problema s leđima.

Godinama kasnije Cristiano je bio igrač madridskog Reala, momčad je vodio Carlo Ancelotti i pozvao Littlehalesa da porazgovara s njegovim igračima vezano uz što bolji i krepkiji san tj. oporavak od treninga i utakmica.

Najveća ‘spužva’ ispao je onaj koji je najveća zvijezda. Ronaldo je upijao svaku Littlehalesovu riječ pa već 6-7 godina spava na isti način, u istom ritmu i u istom okruženju.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena i stroj za golove ne posiže za 7-8 sati noćnog sna nego: pet puta dnevno ima siestu od 90 minuta. Sat i pol prije spavanja ne gleda u smartphone, televiziju ili bilo kakve druge ekrane.

Uvijek spava u fetalnom položaju i uvijek spava na posve čistoj posteljini. Za njega je u Madridu, rekao je Littlehales, postojala posebna kapsula za spavanje tako da može držati zadani ritam odmora bez obzira na okruženje.

Littlehales je osim u Man Unitedu i Realu, radio i sa engleskim ragbijašima i biciklistima, a ističe da je za dobar san dovoljan madrac debljine 10 centimetara, ali za sve ostalo vrijede isključivo individualna pravila.

Npr. nekadašnji sjajni Chelseajev veznjak Michael Essien dan-danas tvrdi kako mu treba 14 sati sna. Teniski velemajstor Pete Sampras morao je svaku noć leći u svježe opranu posteljinu; kada bi krenuo na počinak supruga ga nije smjela ni dotaknuti, a kamoli inicirati neki drug vid bračnog kontakta.

Najnovije

Još iz rubrike