Meghan i Harry ljute baku: Ne smiju imati političke komentare

Kraljica Elizabeth II. dodijelila je svom unuku, princu Harryju, titulu vojvode od Sussexa, priopćila je Buckinghamska palača, što znači da je njegova američka zaručnica postala vojvotkinja nakon jučerašnjeg vjenčanja održanog u Windsoru

Princ Harry (35) i Meghan Markle (38) kazali su u razgovoru s čelnicima Queen’s Commonwealth organizacije da Velika Britanija mora priznati neugodnu prošlost kako bi mogli krenuti naprijed, piše Telegraph.

– Toliko je ljudi učinilo nevjerojatan posao priznavajući prošlost i pokušavajući ispraviti te nepravde, ali mislim da svi znamo da ima još mnogo toga što treba napraviti – istaknuo je princ Harry govoreći o povijesnoj nepravdi koja uključuje trgovinu robljem, pišu 24sata.

Dodao je kako neće biti lako, a u nekim slučajevima to neće biti ni ugodno, ali da to svakako treba učiniti jer od toga svi imaju koristi. Zaključio je da rješenja postoje i promjena se odvija daleko brže nego ikad prije.

– Govoriti o tome je sada malo neugodno, ali samo u rješavanju te nelagode stići ćemo na drugu stranu. Ravnopravnost nikoga ne postavlja u niži položaj, već nas sve postavlja na isti temelj, što je osnovno ljudsko pravo – dodala je Meghan.

Njihov glasnogovornik rekao je da kao odgovor na pokret Black Lives Matter, Queen’s Commonwealth organizacija održava tjednu raspravu s mladima koji svjedoče različitim oblicima nepravde. Kao predsjednici te organizacije Harry i Meghan smatraju da moraju biti važan dio razgovora o ravnopravnosti.

Ovakva izjava ne prikazuje Britansko Carstvo, kojim su vladali Harryjevi preci, u najboljem svjetlu, a protivi se i protokolu prema kojem članovi kraljevske obitelji ne smiju davati političke komentare.

Taj je intervju kritizirao zastupnik Andrew Rosindell (54), koji smatra takve komentare razočaravajućima i ističe i da se neće svidjeti kraljici.

– Razumijem da su Harry i Meghan istupili iz kraljevske obitelji. Stoga se čudim ovim komentarima. Ne slažem se s onim što govori. Trebali bismo gledati naprijed, a ne nazad. Kao netko tko je istupio iz kraljevske obitelji trebao bi se usredotočiti na vlastiti život i ne baviti se politikom. To nije prikladno. Nisam siguran da će njegova baka ovim biti zadovoljna – rekao je za strane medije.

Facebook Komentari