12.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Kaos u Beogradu zbog korona policijskog sata: Prosvjednici upali u zgradu Skupštine,...

Kaos u Beogradu zbog korona policijskog sata: Prosvjednici upali u zgradu Skupštine, policija ih istjerala pendrecima

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas najavio ponovno uvođenje policijskog sata u Beogradu, ispred zgrade Skupštine okupile su se prosvjednici koji su u jednom trenu probili kordon policije i ušli u parlament. Policija ih je pendrecima izbacila.

Prosvjednici se guraju i prskaju vodom, a neki su bacali baklje tokom prodora u Skupštinu. Uzvikuju “Uhitite Vučića”, a policiji poručuju “Idite na Kosovo”.

Okupljeni građani su probili ogradu ispred skupštine te uzvikuju “Izdaja , izdaja”, “Vučiću zlotvore!”, “Vučiću, leči se”

Pridružili su im se i studenti koji su optužili vlast da je odgovorna za epidemiološku situaciju u zemlji i da sada zbog pogoršanja situacije uvodi restriktivne mjere. Okupljeni pozivaju građane da im se pridruže i da se već večeras probiju policijski sat.

Policija je pendrecima izbacila prosvjednike iz Skupštine, javlja Nova.rs

Oko 23 sata prosvjednici su ponovno navalili na vrata parlamenta, Vuk Jeremić se sukobio s jednom grupom demonstranata, koja ga je “bukvalno otjerala sa skupštinskih vrata”, prenosi Kurir.

Grupa građana koja je ispred policijskog kordona ubrzo je pozvala da se ponovo uđe u skupštinu. Poručuju policajcima “Bacite te štitove”. Policija je na stepenicama skupštine bacila suzavac.

Nakon najave strožih mjera, građani su se počeli okupljati i u Novom Sadu.

Najnovije

Još iz rubrike