Kamenički je vozeći po Ilici Mercedes 195 km na sat skrivio prometnu i usmrtio dvije žene

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je danas optužnicu protiv Marina Kameničkog optuženog za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što je prema zakonu propisana kazna od tri do 12 godina zatvora, pišu 24sata.

Državno odvjetništvu u travnju je Kameničkog optužilo da je 23. kolovoza 2018. godine u 21.10 sati u Zagrebu, upravljao Mercedesom C63 AMG vrijednim 800.000 kuna Ilicom prema zapadu brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h. Dolaskom do kućnog broja 442 u Ilici Kamenički je zbog prevelike brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad autom te je pri udarcu vozilom u rubni kamen došlo do rotacije vozila koje je potom prešlo na stranu kolnika namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera. U nekontroliranom kretanju udario je u Opel Astru.

U prometnoj nesreći smrtno su stradale Laura Stelio, suvozačica iz Mercedesa, te suvozačica iz Opel Astre Nadica Hoflinger, dok je vozač Opel Astre zadobio teške i po život opasne ozljede te mu je život spašen liječničkom intervencijom. Vještačenje tzv. crne kutije iz automobila pokazalo je da je Kamenički te večeri doletio s nevjerojatnih 195 kilometara na sat. Kamenički, koji je u prometnoj nesreći koju je skrivio lakše ozlijeđen, u istražnom zatvoru proveo je 35 dana. Od listopada 2018. godine brani se sa slobode.

Facebook Komentari