Bivši direktor Kamenskog trošio potpore nenamjenski, dobio je godinu dana zatvora uvjetno

Nepravomoćnom presudom suca Županijskog suda u Zagrebu Vjerana Blažekovića, Damir Rihtarić proglašen je krivim što je od 19. prosinca 2008. do 27.siječnja 2010., prvo kao direktor, a potom i kao predsjednik uprave trgovačkog društva Kamensko, 4. prosinca 2008. s Ministarstvom gospodarstva sklopio ugovor o dodjeli sredstava po operativnom programu potpora industriji tekstila, pišu 24sata.

Njime je ugovoreno da će odobrena poticajna namjenska bespovratna sredstva Kamensko koristiti za projekt poticanja proizvodnje i projekt razvoja kanala distribucije. Obveza tvrtke bila je da tijekom trajanja projekta dostavlja polugodišnja izvješća s pripadajućim računima i izvodima o namjenskom korištenju poticajnih sredstava. U slučaju nenamjenskog trošenja Kamensko je trebalo vratiti Ministarstvu odobrenih 3.9 milijuna kuna.

Dio novca, 3,9 milijuna kuna Rihtarić je iskoristio za tekuće poslove tvrtke suprotno sklopljenom ugovoru pri čemu je u svrhu izbjegavanja vraćanja potpore 4. lipnja 2009. Ministarstvu podnio izvješće o provedbi prijavljenih projekata u kojem je neistinito naveo da su sredstva iskorištena za ugovorenu namjenu.

Facebook Komentari