Zdenka se ponašala isto pred kamerama i u stvarnom životu: Baš zbog toga sam je i voljela

Filmska i kazališna glumica Zdenka Heršak preminula je u petak u 92. godini. Od glumice se opraštaju brojni kolege, pišu 24sata.

Filmska redateljica Snježana Tribuson (63) često je surađivala sa Zdenkom Heršak.

– Voljela sam jako Zdenku. Puno smo surađivale i uzimala sam ju u TV drame, a manju ulogu Edite Švaps igrala je u prvoj sezoni serije ‘Odmori se, zaslužio si’. Voljela sam ju zato jer se pred kamerama ponašala baš kao i u stvarnom životu i zato je bila vrlo uvjerljiva. Kad je prestala glumiti posvetila se pisanju knjiga, a ta njezina volja za životom i mentalna aktivnost sigurno su pridonijeli njezinoj vitalnosti. Ova vijest o njezinoj smrti me doista zatekla – rekla je Snježana.

Zdenka se pojavila u više od 60 filmova i serija, a među njezinim najvažnijim ulogama su one u filmovima ‘Kužiš stari moj’, ‘Seljačka buna 1573.’, ‘Događaj’, ‘Hoću živjeti’, ‘U raljama života’, ‘Ne daj se, Floki’, ‘Leo i Brigita’, ‘Duga mračna noć’, ‘Pjevajte nešto ljubavno’ te serije ‘Naše malo misto’, ‘Nepokoreni grad’, ‘Smogovci’, ‘Putovanje u Vučjak’, ‘Bitange i princeze’.

U filmu ‘Pjevajte nešto ljubavno’ s njom je glumila i Ksenija Marinković (54).

– Bila je divna, duhovita i iskrena osoba. Izvrsna glumica. Kad sam čula da je Zdenka preminula bilo mi je jako žao – rekla nam je Ksenija.

Zdenka je bila dugogodišnja članica glumačkog ansambla kazališta Gavella.

– Od početka je bila vedrim duhom Zagrebačkog dramskog kazališta, kasnijeg Gradskog dramskog kazališta ‘Gavella’, optimistična i znatiželjna, osoba velikog vitaliteta i energije, teatar i život shvaćala je kao igru u koju se ulazi otvorenog srca – ističu njezine kolege iz kazališta.

Najviše je voljela glumiti s pokojnom glumačkom legendom Fabijanom Šovagovićem.

– S njim sam igrala u ‘Seljačkoj buni, ‘Hoću živjeti’, drami ‘Kako lijepo dan počinje’… Jako sam ga voljela, bio je skroman, jednostavan i misaon. Jako dobro smo se slagali u našim šutnjama – rekla nam je Zdenka u jednom od zadnjih intervjua.

Facebook Komentari