U Zagrebu 14 novooboljelih od koronavirusa

U Zagrebu je u posljednih 24 sata 14 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je u ponedjeljak gradski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom vikenda, od 3. do 5. srpnja, u gradu Zagrebu je bilo detektirano 75 Covid pozitivnih bolesnika, jučer je bilo 14”, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Rekao je da je povećana aktivnost kroz domove zdravlja kroz koje je prošlo 619 korisnika, 217 uzoraka je uzeto i 14 samoizolacija napravljeno. Istaknuo je da sustav funkcionira prilagođeno novim epidemiološkim uvjetima, sve se dešava nešto sporije, ali sve je pod kontrolom.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar istaknuo je da su u tri dana testirali 863 sugrađana, a od toga je bilo 75 pozitivnih na koronavirus. Istaknuo je da je ukupno određeno 414 samoizolacija. “Tako da sada smo na brojci 1367 jer su dosta njih izašli iz samoizolacije s obzirom da ova situacija već dosta dugo traje”, rekao je.

Istaknuo je da je devet više potencijalno izliječenih osoba u Zagrebu, a ukupno je od 15. ožujka do sada bilo gotovo 19.000 testiranja, prenosi besplatno Hina.

Facebook Komentari