Top pet genijalnih načina kako izrezati lubenicu brzo i efikasno

Možete ih rezati na prutiće, kockice ili trokutiće vrlo efikasno i brzo. Trebate samo poznavati dobru tehniku zato vam donosimo neke od njih, pišu 24sata.

1. Rezanje na prutiće

Prepolovite lubenicu na pola i odrezanom stranom je položite na dasku za rezanje. Izrežite je okomito i vodoravno i poslužite. Ovaj način je idealan ako se želite što manje isprljati jer možete lubenicu držati za zeleni dio.

2. Na trokutiće

Odrežite oba bočna dijela lubenice i lubenicu položite na jedan od njih. Zatim je po sredite prerežite na dva jednaka dijela. Svaki dio također prerežite na pola. Zatim vodoravno izrežite dijelove na trokutiće.

3. Na kockice

Prerežite lubenicu na pola. Zarežite nožem lubenicu uzdužno sa svake strane, ali nemojte je prerezati. Potom režete unutrašnjost lubenice u lubenici. Pravite nožem uzdužne trakice, a onda poprijeko da dobijete kockice. Istresite kockice u posudu i izvadite eventualne kockice koje su vam ostale u lubenici.

4. Trokutići u lubenici

Prerežite lubenicu na pola, a potom i polovice na pola. Lubenicu izrežite uzdužno uz koru i potom režite na kriške. Pomaknite prstima komadiće kako bi ih lakše uzimali.

5. Na štapiće

Prerežite lubenicu na pola. Okrenite polovicu, a zatim skinite koru s nje. Zatim vodoravno i okomite izrežite lubenicu. Kada to napravite stavite posudu preko lubenice i okrenite na drugu stranu.

Facebook Komentari