Šibenik kapetanu oduzeo traku: Povući ćemo i dodatne mjere

Nakon telefonske sjednice Uprave Kluba igraču Martinu Vukorepi oduzeta je kapetanska traka. Razlog tomu jest kršenje profesionalnog ugovora i neodgovorno ponašanje – točnije sudjelovanje u prometnoj nesreći pod utjecajem alkohola, objavio je HNK Šibenik u službenom priopćenju, piše 24sata.

– Uprava kluba će nakon samoizolacije obaviti dodatne razgovore s Martinom te povući dodatne mjere kako bismo nadoknadili štetu nanesenu ugledu kluba njegovim neodgovornim i neprofesionalnim postupcima – poručili su Šibenčani.

Vukorepa je, podsjetimo, 12. lipnja kao kapetan trebao predvoditi momčad Šibenčane na proslavi ulaska u Prvu HNL, ali toga je jutra jedva izvukao živu glavu u teškoj prometnoj nesreći na državnoj cesti D-12 između Kapele i Tisnoga toga petka oko 9.30.

U Opel Corsi prebrzo je vozio, prešao u suprotnu traku i sudario se s Golfom koji je vozio 35-godišnjak. Obojica su s teškim ozljedama završila u bolnici, a dijelovi smrskanih auta letjeli su na sve strane.

S obzirom na zdravstveno stanje, Vukorepa nije mogao puhati u alkotest pa su mu u bolnici izuzeli krv i urin i testirali na alkohol, a tri tjedna nakon nesreće iz Zagreba stigli su i rezultati koji su potvrdili da je bio pod utjecajem alkohola.

– Vozač je imao koncentraciju od 1,1 promila alkohola u krvi. Protiv vozača sad slijedi prekršajni nalog zbog prekoračenja brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, a izvješće o nesreći proslijeđeno je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku – rekla je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor za ŠibenikIN.

Protiv Vukorepe je policija ranije podnijela i kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. U međuvremenu je nogometaš pušten iz bolnice i liječi se kod kuće.

Facebook Komentari