19.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Seks i grad iza kamera: Štikle su im ozlijedile stopala, važnija im...

Seks i grad iza kamera: Štikle su im ozlijedile stopala, važnija im je bila karijera od obitelji

Na današnji dan prije točno 22 godine s emitiranjem je počela kultna serija ‘Seks i grad’ u kojoj glavnu ulogu imaju četiri najbolje prijateljice – Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) i Miranda Hobbes (Cynthia Nixon). Serija kroz šest sezona prati život glavnih glumica u New Yorku, pišu 24sata.

Serija se snimala po istoimenom romanu spisateljice Candace Bushnell. Također, snimljena su i dva filma. Serija je osvojila sedam od 54 nominacija za Emmy, osam od 24 nominacija za Zlatni globus i tri nagrade od 11 Screen Actors Guild Award.

Iako su glumice, kao i serija, doživjele svjetsku slavu, snimanja im baš i nisu ostala u najboljem sjećanju. Iako su se u seriji odlično slagale, Sarah Jessica Parker i Kim Cattrall su se svađale na setu. Šuškalo se kako je razlog tome što se Kim ponašala poput dive, ali su poslije producenti serije to demantirali.

Također, glavne glumice su većinu vremena u seriji provele u visokim potpeticama. Carrie je bila opsjednuta cipelama s potpisom Manola Blanhika, no u stvarnosti je priznala da joj je nošenje štikli oštetilo stopala.

– Išla sam doktoru i rekao mi je da jednu kost u stopalu nisam imala, već je narasla zbog visokih potpetica i položaja noge koji imam dok ih nosim – rekla je Carrie.

I njena kolegica Kristin Davis komentirala je situaciju sa štiklama.

– Doista se činilo kao da svima govorimo da svakodnevno nose visoke potpetice. To su bile lijepe cipele i uklapale su se u stil serije, no ne čini mi se da bi žene trebale nositi štikle svakoga dana – rekla je.

Cynthiji je, pak, smetalo što su one tada u seriji morale biti mršave i nametati standarde visokog društva, dok je sad situacija drukčija.

– Danas se u TV serijama pojavljuju djevojke svih figura i oblina. Na primjer, u seriji ‘Girls’ djevojke su realnije i manje umjetne – kaže Nixon.

Kim je, s druge strane, zbog serije odlučila da ne želi imati djecu.

– Samo sam promislila da svakoga dana radim po 19 sati. Moj ponedjeljak je započinjao u 4:45 sati ujutro i trajao bi do 1 sat u noći dan kasnije. Nije bilo šanse da imam dijete pored svega toga – rekla je Cattrall.

Najnovije

Još iz rubrike