Pupovac razgovarao s Plenkovićem: Važno je da nema avanturizma u politici

SDSS-ov Milorad Pupovac odgovarao je na pitanja novinara o formiranju buduće Vlade o čemu trenutačno Andrej Plenković vodi razgovore, prenosi N1.

“Rezultati politike koji su prezentirane pokazuju da su moguće i drugačije koalicije. Što se tiče SDSS-a, mi sutra imamo predsjedništvo stranke. Tu ćemo raspravljati o našem sljedećem koraku i razgovoru koji sam danas imao s predsjednikom vlade”, rekao je Milorad Pupovac.

“Onda će se sastati Klub zastupnika manjina. Sastat ćemo se i partnerima s kojima smo i do sada surađivali, to je HNS”, rekao je Pupovac.

Kaže da je razgovarao s Andrejem Plenkovićem. “Razmijenili smo čestitke i najavili razgovor. Odluke o podršci donosi stranka”, rekao je Pupovac.

“Ja ću sutra predsjedništvu stranke prenijeti sadržaj razgovora s predsjednikom HDZ-a i vlade Plenkovićem. Za nas je od iznimne važnosti da se tekovine koje smo branili u zadnje četiri godine nastave braniti i dalje. Za nas je od velike važnosti da nema avanturizma u politici kakav smo imali u nekom razdoblju”, rekao je Pupovac.

“Najprije ću saslušati njih, pa ćemo onda na osnovu toga donijeti zajedničku odluku uključujući moje mišljenje”, rekao je Pupovac.

“Kada se donijela odluka o raspuštanju sabora, zajedno smo je donijeli. Obavili smo razgovor o tome što nakon izbora. Prvo je bilo ostvariti rezultat, a onda je dogovoreno da se onda nađemo”, rekao je Pupovac.

Dobiti drugi mandat u tako turbulentnim vremenima vrijedno poštovanja

“Dobiti drugi mandat u tako turbulentnim vremenima i unutar HDZ-a i u hrvatskom političkom životu je vrijedno poštovanja. Pripremiti stranku za novi iskorak i za funkcinorianje države i kao ekonomije je ono što si očekujemo u ovom mandatu. Hrvatsku kao funkcionalnu državu, državu sa samoodrživom ekonomijom i kao toleranstno i progresivno drštvo u kojem će se potšivati one vrijednosti karakteristične za Hrvatsku, ali istovremeno zadržati sve elemente otvorenosti, tolerantnosti nasuprot onima koji bi htjeli Hrvatsku zatvoriti, učiniti je netolerantnom. To je ono što nas je približilo prije četiri godine, pa su svi izgledi da će nas približiti i nakon tih četiri godine”, kazao je Pupovac, prenosi N1.

Čačić: Plenković već ima sve potpise za Vladu. To ne mislim, već znam

Share This Article