HDZ već danas kreće u pregovore o sastavljanju Vlade, Beroš prokomentirao svoju pobjedu po preferencijskim glasovima

Kako stvari sada stoje HDZ-u bi za sastavljanje parlamentarne većine bili dovoljni glasovi koje je osvojio (66), glasovi manjinaca (8), Reformista (1) te HNS-a (1). Nije isključeno da im se priključi i još poneki zastupnik koji je u sabor ušao na listi neke druge stranke, piše hRT.

Bilo kako bilo, detalje bi mogli znati već danas. Naime, u 17 sati bi se trebala održati sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj će, prema najavama, analizirati izborni uspjeh te pripremiti strategiju za pregovore o sastavljanju buduće Vlade.

Jutro nakon izborne pobjede, nešto prije 9 sati, Andrej Plenković je došao u zgradu Vlade gdje ga u 11 sati očekuje sastanak s Nacionalnim stožerom civilne zaštite oko pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane novim širenjem virusa SARS CoV-2.

Uoči sastanka u Vladi Vili Beroš je komentirao izborne rezultate. Kaže kako vjeruje da su glasači prepoznali njegov rad.

– Vjerujem da su građani i građanke prepoznali moj trud i da sve što radim, radim iz srca i za dobrobit svih nas, rekao je Beroš.

Na pitanje novinara je li možda malo nezgodno što je dobio više glasova od predsjednika stranke Beroš je odgovorio da to nije usporedivo.

– U pitanju su različite izborne jedinice, to nije usporedivo, ustvrdio je Beroš.

Najavio je da nam sada slijedi teški rad za dobrobit svih i na zdravstvenom i na ekonomskom i na brojnim drugim planovima, prenosi HRT.

Beroš apsolutni as preferencijalnih glasova, do saborskih mandata neki su došli s 14. mjesta na listi

Facebook Komentari