Bend sijao virus po proslavama: Zarazili su najmanje 25 ljudi

Screenshot: N1

Od početka epidemije u Srbiji, u Valjevu je od 14. ožujka do 31. svibnja zabilježeno 196 slučajeva zaraze korona virusom, a samo u posljednjih 19 dana, ta je brojka povećana za 120. Ukupan broj zaraženih u Valjevu sada je 316, pišu 24sata.

Novi slučajevi zaraze su zabilježeni na području svih općina Kolubarskog okruga: u Ubu 10, u Mionici 9, u Lajkovcu 6 i po jedan u Ljigu i Osečini.

Prema informacijama iz valjevskog Zavoda za javno zdravlje, zaraženi članovi jednog glazbenog benda zarazu su prenijeli na još 25 ljudi na različitim masovnim privatnim proslavama koje su organizirane u Valjevu, javlja Blic.

Četvero zaraženih su na tim proslavama radili kao fotografi.

Tri zdravstvena djelatnika su zaražena izvan zdravstvenih ustanova, a zabilježen je još jedan uvezen slučaj radnika koji je doputovao iz Rusije.

Zabilježene su zaraze osoba i članova njihovih obitelji nakon boravka na Zlatiboru, dok su neki zaraženi boravili u Beogradu, Novoj Pazovi, Borči, Beloj Palanci, Novom Sadu i na beogradskim fakultetima – navodi se u izvještaju Instituta za javno zdravstvo.

Facebook Komentari