12.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Vrlo intenzivan odnos može rastopiti čak 350 kalorija što je kao pola...

Vrlo intenzivan odnos može rastopiti čak 350 kalorija što je kao pola sata trčanja na traci

Seks može biti tjelovježba, i to jako ugodna, tvrdi GolfSupport.com koji je proveo studiju na 112 britanskih parova kako bi utvrdio koje seks radnje zahtijevaju najbolju fizičku kondiciju, a koje su za one ‘ljenije’, piše Daily Mail.

Ako se pitate koja seks poza će vam pomoći da sagorite najviše kalorija – to je definitivno čučanj – koji troši od 188 do 224 kalorije u satu, ovisno o brzini i intenzitetu, pišu 24sata.

Vrlo intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija što je kao pola sata trčanja na traci.

Najviše mišića u tijelu aktivira najklasičnija poznata poza, ona misionarska, ali to vrijedi samo za muškarce. U ovoj pozi muškarac će za pola sata seksa umjerenog tempa potrošiti 143 kalorije, a žena samo 44.

Želi li žena potrošiti više kalorija, tada treba podizati guzu prema partneru i spuštati je, prateći njegov ritam. To je odlično i za toniranje mišića nogu, stražnjice i trbuha.

Također, i oralnim seksom gubite na težini, otopit ćete oko 100 kalorija za pola sata, što je kao pola sata hodanja ili 15 minuta vježbanja u teretani.

U ovom slučaju muškarac gubi vrlo malo kalorija, a žena prosječno 122. Više kalorija otopit će kao ne sjedi na partneru, već je u čučećem položaju – to povećava broj potrošenih kalorija na 172. Ovom pozom jačaju se i mišići, nogu, zdjelice, guze i donjeg dijela trbuha.

Doggy

U ovoj pozi žena prosječno sagori 98 kalorija, a muškarac 151. Ukoliko žena želi izgubiti više, tada bi trebala rukama se osloniti na zid – na taj način će trošiti 118 kalorija. Osim toga, jačat će mišiće ruku i ramena.

Želi li muškarac sagorjeti više kalorija (do 211), treba ubrzati tempo.

Njezine noge su gore

Žena će u ovoj pozi potrošiti 116 kalorija i povećati fleksibilnost mišića, dok se muškarac sagorjeti 127 kalorija. Za još bolji učinak savjetuje se da muškarac drži ženine noge i proteže ih u različitim kutovima – tako će i penetracija biti dublja.

Žlica

Iako ova poza nije previše aktivna, i njome se troše kalorije. Muškarac i žena su na boku, on je iza nje. Tijekom ovakvog načina vođenja ljubavi žena potroši 103 kalorija, a muškarac 113.

Najzahtjevnije poze

I za nju i njega to podrazumijeva one poze za koje je potrebno malo ‘akrobatskih vještina’ poput stajanja ili tzv. butter crhurnera (mlatilica za maslac) u kojoj žena leži na leđima s nogama podignutim u zrak tako da joj samo gornji dio leđa dodiruje podlogu, dok je muškarac iznad nje i stoji te penetrira odozgora, oslanjajući se na noge.

Dobar odabir poza koja najviše troše za žene su i kaubojka te obrnuta kaubojka.

Orgazam također troši više kalorija

Stručnjaci kažu da žene koje dožive orgazam potroše više kalorija od onih koje do vrhunca ne dođu. Zato, pobrinite se da vođenje ljubavi baš uvijek “završi sretno”.

I još jedan zanimljiv detalj – za vrijeme seksa muškarci gube više kalorija od žena zato što imaju više mišićne mase.

Najbolje poze za orgazam za nju

U studiji su istraživači naveli koje seks poze ženama omogućuju najlakši put do orgazma a one su redom:

Doggy (79 posto) uz dodatnu stimulaciju rukama

Čučanj (72 posto)

Obrnuta kaubojka (71 posto)

Noge gore (64 posto)

Misionarska (63 posto)

Žlica (55 posto)

Najnovije

Još iz rubrike