Tomašević zadovoljan rezultatom, zabrinut jačanjem desnice

Lider zeleno-lijeve koalicije, predvođene platformom “Možemo”, Tomislav Tomašević izrazio je u nedjelju navečer zadovoljstvo sa zasad sedam osvojenih saborskih mandata, ali izrazio i zabrinutost zbog jačanja krajnje desnice u Hrvatskoj.

“Nema tu mjesta ni za kakav trijumfalizam. Crni mrak se nadvio nad nama, ali mi smo novo svjetlo u hrvatskoj politici i mi ćemo ugasiti taj mrak”, poručio je Tomašević u obraćanju euforičnim članovima i pristašama u izbornom stožeru koalicije na platou Muzeja suvremene umjetnosti, uz skandiranje “Možemo” i “Zagreb je naš”.

Poručio je da osvojeni saborski mandati zeleno-lijeve koalicije pokazuje da mala iskra može vratiti nadu i optimizam u Hrvatsku.

“Šest zelenih i lijevih stranaka Možemo, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš i Za grad prvi su put izašle na parlamentarne izbore, ujedinjene u cilju da u Hrvatskom saboru konačno dobijemo zelenu i lijevu opciju za 21. stoljeće”, rekao je lider koalicije.

Glasačima je obećao da ih neće iznevjeriti i da će se u Saboru boriti za socijalnu pravdu, demokratizaciju društva i rodnu ravnopravnost.

“Veliki su izazovi pred nama, velika kriza nam se sprema, ali pokazali smo da možemo pravednije, zelenije, jednakije, i da možemo zajedno”, istaknuo je te kao prvi cilj naveo uklanjanje s vlasti lokalnih šerifa, a posebno kraj dvadesetogodišnje vlasti Milana Bandića u Zagrebu.

Poručio je i kako ovo nije kraj kampanje, već početak gradnje nove Hrvatske za 21. stoljeće, prenosi besplatno Hina.

VIDEO Atmosfera u stožeru Zeleno-lijeve koalicije: Rada Borić zaplesala; Kekini: U Saboru ćemo im napraviti dar-mar!

Facebook Komentari