Potop u SDP-u, Komadina: Bernardić razmišlja o ostavci, ali se ona ne daje u afektu

Zlatko Komadina razgovarao je s Davorom Bernardićem, potvrdio je Andriji Jarku, reporteru Dnevnika Nove TV.

“Pošteno rečeno, išao sam ga malo ohrabriti, sigurno je u teškoj situaciji. Nikad se nije dogodilo da su izlazne ankete ovoliko u suprotnosti s istraživanjima javnog mnijenja. Neka bitna greška u kampanji nije se napravila. Za sve nas je ovo veliko iznenađenje. Ispada da su naši birači u većoj mjeri ostali doma”, rekao je Komadina, dodajući da je ovako dobar rezultat desnice za njega veliko iznenađenje.

Potvrdio je da Bernardić razmišlja o ostavci, ali kaže da se ona ne daje u afektu. “To sam mu rekao i na sastanku. Predložio sam mu, što je i prihvatio, da sutra u 10 imamo Predsjedništvo stranke da hladne glave analiziramo situaciju. Ionako imamo redovne stranačke izbore u roku od 6 mjeseci nakon parlamentarnih izbora, gdje se svode računi. Međutim, ne bih zazivao noćas, kao što neki kolege rade, bolje da su pomogli u kampanji nego što traže glavu predsjednika”, kaže Komadina, koji je na pitanje što bi on napravio da je Davor Bernardić rekao da bi preuzeo odgovornost, dodajući da su svi u vodstvu stranke odgovorni za izborni rezultat.

Komentirajući uspjeh lijevih stranaka Komadina kaže da su odnijeli SDP-u dio glasova, ali da nisu izvukli nove birače. “Ovaj manji izlaz se reflektirao upravo nama, što znači da naši birači nisu prepoznali želju SDP-a da promijeni situaciju u Hrvatskoj”, rekao je Komadina, koji ipak čeka neslužbene rezultate DIP-a, piše dnevnik.hr.

Dio SDP-ovaca već je napustio Iblerov trg i otišao doma, javila je Josipa Krajinović, reporterka Dnevnika Nove TV.

Franko Vidović također je razgovarao s Davorom Bernardićem, ali nije htio o detaljima njihovog razgovora. “Ne mogu o tome hoće li podnijeti ostavku, mislim da mora prespavati noć”, rekao je Vidović, dodajući da je njihov rezultat daleko ispod očekivanja.

“Mislim da su građani zadovoljni ovime kako žive, ne mogu drugačije protumačiti ovo”, rekao je Vidović, dodajući da i on osjeća odgovornost zbog ovakvog rezultata. “Ne mislim da je ovo krivnja jednog čovjeka. Krivnja je puno šira”, kaže Vidović

Facebook Komentari