Penava: Treća smo opcija u državi i bio sam u pravu kada sam tvrdio da Plenković vodi HDZ u lijevo

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava za N1 je rekao kako su po izbornim rezultatima druga snaga u petoj izbornoj jedinici.

“Treća smo opcija u državi i bio sam u pravu kada sam tvrdio da Plenković vodi HDZ u lijevo, otvorio je ogroman prostor na desnom spektru. HDZ je pronašao svoj bazen sukladno promišljanju Plenkovića, čestitka pobjednicima i zahvala svim biračima koji su izašli na izbore i preporznali Domovinski pokret kao nešto novo. Rezultati Restarta su šokantni u odnosu na ankete, došlo je do pomaka HDZ-a u centar odnosno u lijevo i zahvatili su neke birače SDP-a.”, rekao je Penava te odgovorio na pitanje jesu li sada otvoreni za pregovore s HDZ-om Andreja Plenkovića.

“Treba sačekati rezultate pa vidjeti imamo li sustav vrijednosti dovoljno blizak za suradnju, neće biti pošto-poto. Imao bih stavove koje sam imao i ranije, jedan od preduvjeta je da nema šanse da Domovinski pokret bude u koaliciji s SDSS-om”, rekao je Penava i referirao se na uvjet Domovinskog pokreta u kojem su ranije naveli kako Plenković ne može biti premijer.

“Nerealno je u situaciji u kojoj imate 10 posto, a netko 90 uvjetovati u tom smislu nešto, no to su hipoteze, bio bih voljniji sačekati službene rezultate. Gledali smo svašta u 4 godine, bilo je trgovine uzduž i poprijeko, velik je tu obol Plenkovića i HDZ-a, mislim da je i apstinencija birača pokazala što misle o političarima. Izvjesno je da ću ići u Sabor”, rekao je Penava.

Facebook Komentari