Nisi sam: Nižetić o pjesmi skladanoj u čast specijalaca Alfi

Bivši specijalac Milijan Brkić na fb-u je objavio da je u čast Alfi skladana pjesma:

“[ NISI SAM – I KAD NEVERA JE STIGLA, 🇭🇷 SE DIGLA ]

Pripadnike SJP „ALFA“ okuplja nemjerljiv osjećaj zajedništva zbog teškog ratnog puta postrojbe koji ih je ujedinio za sva vremena. Njihov entuzijazam, domoljublje i ljubav prema svome narodu nisu nagriženi moralnim neobarbarizmom niti lažnom odanošću. Sjećanje na 369 aktivnih suboraca, 459 pričuvnih pripadnika, stotinu ranjenih i nažalost 42 poginulih, stradalih i prerano umrlih Alfi, danas ovoj braći po oružju čini sastavnicu njihovog pozitivnog smjera djelovanja u društvu i zajednici.

ALFE nisu salonski heroji i to su ponovno pokazali organizirajući humanitarnu akciju za šesteročlanu obitelj Ivice Šuškovića Hansa te još trojice pripadnika Alfi čije su se obitelji našle na cesti zbog posljedica razornog potresa u Zagrebu i okolici. Nije ih zaustavila ni ugroza od pandemije Covida – 19. Kao svi hrvatski branitelji tijekom Domovinskog rata, tako su i pripadnici Alfi svjedočili patnji jedni drugih. Povezani nevidljivom niti suosjećanja neumorno brinu o obiteljima poginulih, stradalih i umrlih te o svojim članovima Udruge.

U njihovu čast skladana je pjesma „NISI SAM“ kao znak zahvalnosti za svu žrtvu i postignuća SJP „ALFA“ u Domovinskom ratu, ali i za humanost, empatičnost, sebedajnost i ono najvažnije – ljudsku toplinu i dobrotu u miru. Pjesmu je uglazbio i aranžirao priznati kantautor Goran Topolovac, a prema tekstu književnika i novinara Krešimira Butkovića otpjevao ju je pjevač Alen Nižetić uz glazbenu produkciju Ade Iftića.

Pozitivan osvrt na buduću himnu Alfi iznio je jazz pijanist i skladatelj Matija Dedić: „Nisi sam je vrlo dobra pjesma pa tako i izvedba Alena Nižetića. Fino prilagođen aranžman i ulaz u modulaciju primjeren takvoj vrsti glazbe, te isto tako i dobra svirka kao i gitarski solo. Osobno sam vrlo vezan uz Dalmaciju pa mi se tako dopada i mala doza mediteranskog ugođaja koji čujem u pjesmi. U svakom slučaju Udruga veterana SJP ALFA dobila je sasvim zasluženo svoju dostojanstvenu himnu.“

Skladatelj i dirigent, Mladen Tarbuk, uz stručnu ocjenu svoj osvrt zaključio je riječima: „Slijedom izloženog smatram da pjesma NISI SAM zadovoljava sve zahtjeve koji se stavljaju pred himnu ili znak jedne vojne ili policijske postrojbe, čemu zacijelo pridonosi i emotivni naboj teksta.“

Pjesma „NISI SAM“ će nas umiriti i utješiti u tjeskobi, žalosti, usamljenosti, nevoljama života, također će nas i osnažiti … jer kad nevera je stigla, Hrvatska se digla!

Dragi prijatelji od svega možemo odustati, ali od boljeg sutra naše 🇭🇷, našeg naroda, naših mladih te jedni od drugih NE SMIJEMO i NEĆEMO ODUSTATI NIKADA!

Video: Alen Nižetić o pjesmi „Nisi sam“”, napisao je Brkić.

Facebook Komentari