13 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Gong: Izbori protječu mirno, pritužbe osoba u samoizolaciji

Gong: Izbori protječu mirno, pritužbe osoba u samoizolaciji

Osim gužve na pojedinim biračkim mjestima i nekolicine pritužbi građana u samoizolaciji izvan svog mjesta prebivališta, izborno jutro prošlo je mirno, navodi Gong u priopćenju medijima, a prenosi N1.

Danas se Gongu javilo više građana u samoizolaciji van svog prebivališta koji ne mogu ostvariti svoje biračko pravo. Podsjetimo, Državno izborno povjerenstvo dužno je omogućiti glasanje osobama u samoizolaciji, kao i osobama zaraženim koronavirusom, ali samo na adresi njihovih prebivališta.

Deseci građana obratili su se Gongu kako bi upozorili na kršenje izborne šutnje putem SMS poruka i telefonskih poziva. Također, biračice ukazuju kako pojedine stranke i kandidati na dan izborne šutnje emitiraju plaćene oglase na Facebooku.

Kao i na prethodnim izborima, građani se tuže kako ih nitko nije obavijestio o promjenama adresa biračkih mjesta koja su se dogodila u odnosu na prethodne izbore. Takve pritužbe najčešće pristižu od građana starije životne dobi.

Isto tako, više osoba koje su se prijavile za glasanje izvan prebivališta, potužilo se na tešku dostupnost posebnih biračkih mjesta – tako primjerice Zagrepčani koji su se prijavili na vrijeme da bi glasali na biračkom mjestu na Silbi su upućeni u Zadar.

Gong poziva birače da budu strpljivi obzirom na gužve koje nastaju zbog epidemioloških mjera te da se pridržavaju svih uputa Državnog izbornog povjerenstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, navodi se u priopćenju Gonga.

Najnovije

Još iz rubrike